Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Understøbning af fundament

I AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S leverer vi ingeniørrådgivning i forbindelse med understøbning af fundament. Her på siden kan du blive klogere på understøbning af fundament, samt hvad vi kan hjælpe med

Hvorfor understøbe et fundament?

Der kan være flere grunde til at understøbe fundamenter:

  • En øget belastning på eksisterende fundamenter
  • I forbindelse med udgravning af kælder
  • Sætningsskader

Hvis der er en øget belastning på det eksisterende fundament grundet udbygningsarbejder, som gør, at det ikke kan holde, vil man understøbe det. Ved projekter, hvor en eksisterende bygning udbygges med én eller flere etager, skal fundamenternes bæreevne altid undersøges. Hvis det viser sig nødvendigt, udarbejdes et projekt for forstærkning og understøbning af bygningens fundament.

Der vil oftest være behov for at understøbe fundamenter ved projekter, hvor kældergulve skal sænkes. Udgravning og sænkning af kældergulve kan både skyldes ønsket om at isolere under gulvet, eller ønsket om at øge loftshøjden.

I ældre boliger oplever man ofte, at fuger og murværket er revnet. Dette skyldes normalt, at jorden over tid sætter sig ujævnt og påvirker fundamenterne langs bygningen. Her kan der være behov for at forstærke bygningens fundamenter lokalt, således at forskydningerne standses.

Hvordan understøbes fundamentet?

Når et eksisterende fundament skal understøbes, graves det ud, og der støbes et nyt fundament under det gamle, som står på bæredygtig jord.

I forbindelse med understøbning af fundament skal de geotekniske forhold undersøges. Undersøgelsen skal blandt andet belyse jordens sammensætning, bæreevne samt grundvandsforhold. Hvis der allerede eksisterer jordbundsundersøgelser, kan disse ligge til grund for beregning af fundamentet.

Herudover skal du have ingeniører til at udarbejde statiske beregninger og lave en understøbningsplan. Udstøbningsplanen er en detaljeret udførelsesvejledning af, hvorledes arbejdet sikkert og forsvarligt skal udføres. Her deles fundamentunderstøbningerne op i nøje udvalgte støbeafsnit, således at sætningsskader under arbejdsprocessen undgås.

AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S har erfaring med understøbning af fundamenter for parcelhuse samt etageejendomme, og vi kan tilbyde både jordbundsundersøgelser og statiske beregninger i forbindelse med understøbning af fundamenter.

Hvordan foregår forløbet med hos jer?

Et typisk forløb her hos os varer fra første henvendelse, til du har modtaget det færdige materiale fra os. Du kan læse mere om det typiske forløb her.

Vil du vide mere om understøbning af fundament?

Vil du høre mere om vores arbejde med understøbning af fundament, kan du kontakte os på mail@abclausen.dk eller på telefon 3030 8080. Vi har mange gode erfaringer med understøbning af fundamenter, og vi kan derfor besvare de fleste spørgsmål herom.

Hos AB Clausen Rådgivende Ingeniører bruger vi al vores tid og ressourcer på bærende konstruktionsprojekter. Læs mere om os og læs os at kende.

Thomas Hjort Madsen

Vil du have et uforpligtende tilbud på hvordan vi kan hjælpe dig?

Vi kan hjælpe dig

Hos AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører kan vi hjælpe dig med de statiske beregninger. Vi starter altid med et uforpligtende tilbud, hvor du samtidig får råd og vejledning omkring dit specifikke projekt.