Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Stabilitetsberegning

AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniører udarbejder beregninger på alle typer konstruktionsprojekter - store som små. Læs her, hvornår stabilitetsberegninger er nødvendige for dit projekt

Hvad er stabilitetsberegning

Vores ingeniører kontrollerer, hvorvidt husets stabilitet vil kunne opretholdes, hvis et ønsket vægstykke nedrives. Vores beregninger viser, hvorvidt de øvrige vægge er i stand til at modstå den vandrette last, der forårsages af vinden. Hvis disse vægge ikke kan modstå vindtrykket, eller hvis den pågældende væg også er bærende, er det nødvendigt at erstatte væggen med ny konstruktion. .

Hvornår benyttes beregninger

Stabilitetsberegninger er altså nødvendige, hvis du skal lave ændringer på din bolig, som kan udfordre boligens stabilitet.

Ønsker du at rive en væg ned, der viser sig at være stabiliserende, har du brug for en ingeniør til at udarbejde beregninger på, om væggen kan fjernes og evt. blive erstattet med en ny konstruktion, så du undgår skader på boligen. Stabiliserende vægge kan både være yder- og indervægge. Indvendige stabiliserende vægge står typisk vinkelret op ad ydervæggene. En bærende væg er stabiliserende, men en stabiliserende væg er ikke nødvendigvis er bærende.

Start med en uforpligtende samtale og hør mere om hvordan vi kan hjælpe dig

Relevansen af en stabilitetsberegning afhænger af hvilken konstruktion der er tale om

Forskellige vægtyper

Med en vægundersøgelse hjælper AB Clausen dig med at vurdere, om din væg er stabiliserende, bærende eller ingen af delene.

brickwall
nyhederbindinsvaerkribe795px

Er din væg af bindingsværk er der nogle forhold du bør være ekstra opmærksom på

Bindingsværk

Vægge af bindingsværk består af lodrette træstolper, der står på en vandret liggende fodrem og afsluttet mod loftet med et vandret liggende hovedstykke. Imellem træstolperne er der typisk udmuret med teglsten, hvorpå væggen er røret og pudset.

Start med en uforpligtende samtale og bliv klogere på hvordan vi kan hjælpe dig videre

Bliv kontaktet af en ingeniør