Statiske beregninger & dokumentation

AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører står klar til at hjælpe dig, hvis du står over for et byggeprojekt, hvor du har brug for statiske beregninger. Vi er specialister i bærende konstruktioner og har stor erfaring med at udarbejde den nødvendige dokumentation, inkl. stabilitetsberegninger.

Kristian H. Valentin

Markedsansvarlig
E-mail: khv@abclausen.dk

Specialister i bærende konstruktioner

AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører er specialister i bærende konstruktioner med erfaring inden for både nybyggeri, renovering og ombygning. Vi leverer de statiske beregninger og tegninger i forbindelse med dit næste byggeprojekt. Alle beregninger kvalitetssikres gennem intern kontrol og er desuden forsikrede gennem professionel rådgiveransvarsforsikring hos Tryg Forsikring A/S. Således kan beregningerne danne grundlag for en evt. byggetilladelse og selve byggearbejdet.

Hvad er statiske beregninger?

Statiske beregninger kaldes også ingeniørberegninger og tjener til at skabe et overblik over, hvordan de enkelte bygningsdele påvirker hinanden. Fjerner man et element fra en konstruktion, kræver det, at man beregner, hvorvidt den øvrige konstruktion kan holde. Vælger man at fjerne en bærende væg mellem sit køkken og sin stue, kan tekniske beregninger opklare, hvilken styrke den ny konstruktion skal have for at kunne bære åbningen, uden at huset kollapser. Disse beregninger bruges som oftest også til spær-dimensionering – læs mere her om spærberegning.

Beregningerne er en del af den omfattende statiske dokumentation, der skal udarbejdes i forbindelse med et byggeprojekt, og som beskriver projektets forudsætninger, konstruktionstegninger m.v.

http://abclausen.dk/ydelser/privat/hvad-siger-kunderne/

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at levere en høj kvalitet og yde en god kundeservice. Fundamentet for vores forretning er tilfredse og glade kunder og vi er altid åbne for at forbedre vores services. Læs, hvad vores kunder siger om os.

AB Clausen

Skal vi tale sammen?

Vi starter altid med en indledende, uforpligtende samtale, hvor du får mulighed for at høre nærmere om hvordan AB Clausen kan hjælpe dig videre med dit projekt.

Ombygning og tilbygning

Om AB Clausen

Vi er 100% fokuseret på konstruktioner. Dette fokus gør til gengæld, at vi arbejder bredt med konstruktioner inden for såvel nybyggeri, renovering og konvertering. Læs mere om AB Clausen A/S.

Hvorfor er statisk dokumentation nødvendig?

Vores beregninger har til formål at vise, at et bygværks bærende konstruktioner opfylder alle definerede krav til bærende konstruktioners styrke og anvendelighed. De udgør en del af den statiske dokumentation beskrevet med principperne i SBi-anvisning 223.

Vores beregningstal dokumenterer, at sikkerhed og anvendelse af bygværkets konstruktioner er i fuld overensstemmelse med samt opfylder alle normer og standarder (afsnit A2 i den statiske dokumentation).

Typisk vedlægger vi skitser og samlingsdetaljer/konstruktionstegninger. Kravet til statisk dokumentation fremgår af Bygningsreglement 2015/2018 (BR15/18).

Hvornår er statiske beregninger nødvendige?

Vores ingeniørberegninger er nødvendige i forbindelse med:

 • Nybyggeri
 • Tilbygninger – f. eks. etablering af udestue eller førstesal
 • Ombygninger – f. eks. ændring i bærende konstruktioner eller nedrivning af bærende vægge

Mere specifikt udfører AB Clausen statiske beregninger i forbindelse med:

 • Bjælker, søjler og vægge
 • Etageadskillelse
 • Fundamenter
 • Ændringer af bærende konstruktion
 • Stålrammer
 • Nedrivning af væg
 • Elementbyggeri
 • Krævende byggeri, som betonelementbygninger og stålkonstruktioner.

Skal vi hjælpe dig?

Prisen for vores ingeniørberegninger afhænger af, hvor kompliceret dit byggeprojekt er, samt detaljeringsgraden af det eksisterende projektmateriale. Derfor skræddersyr vi altid et tilbud til dig og din opgave. Vi starter altid med en indledende, uforpligtende samtale, hvor du får mulighed for at høre nærmere om hvordan AB Clausen kan hjælpe dig videre med dit projekt.

Kontakt os for mere viden om statiske beregninger eller vores andre ydelser på mail@abclausen.dkeller på telefon 3030 8080. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Kristian H. Valentin

Markedsansvarlig
E-mail: khv@abclausen.dk