Spærberegning

AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører udarbejder statiske beregninger på spær for privatpersoner såvel som virksomheder. Vi beregner dimensionerering af dine spær og dokumenterer, at spærene har den fornødne bæreevne til at kunne optage vind- og snelast samt tagets egenlast. Vores statiske beregninger er forsikrede og udarbejdes ud fra givne laster. De afleveres som en samlet rapport sammen med nødvendige konstruktionstegninger.

Kristian H. Valentin

Markedsansvarlig
E-mail: khv@abclausen.dk

Specialiserede ingeniører inden for konstruktioner

AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører er specialister i bærende konstruktioner med erfaring inden for både nybyggeri, renovering og ombygning. Vi leverer spærberegninger og tegninger i forbindelse med ændringer i dine tagkonstruktioner. Alle spærberegninger kvalitetssikres gennem intern kontrol og er desuden forsikrede gennem professionel rådgiveransvarsforsikring hos Tryg Forsikring A/S. Således kan beregningerne danne grundlag for en evt. byggetilladelse og selve byggearbejdet.

Typer af spærberegninger

Der findes mange forskellige spærtyper. Blandt andet afhænger valget af tagkonstruktion af, hvorvidt tagrummet skal udnyttes eller ej.

De mest almindelige spærtyper er:

 • Gitterspær: Anvendes til bygninger, der ikke udnytter tagrum.
 • Saksespær: Anvendes til bygninger, som ikke udnytter tagrum, men som har en hældning indvendigt.
 • Hanebåndsspær: Anvendes til bygninger, hvor man ønsker at udnytte tagrum.
 • Bjælkespær: Anvendes, hvor der ønskes loft til kip.
 • Spærtræ: Anvendes, hvis der ønskes fladt tag.

Spærene dimensioneres typisk for en belastningsbredde på 1,0 meter. Der tages hensyn til disse tre tagtyper:

 • Let tag – fx tagpap og eternit
 • Mellemtungt tag – fx let tegl tagsten
 • Tungt tag – fx tegl, naturlig skiffer og betondæk.

Vi dimensionerer dine spær

De fleste spærleverandører udarbejder spærberegning gratis, når spærene bestilles hos dem.

AB Clausens ingeniører leverer ofte disse beregninger til spærleverandørerne, men vi udarbejder også gerne beregninger til private og professionelle direkte – for eksempel i disse tilfælde:

 • Myndighederne forlanger statiske beregninger på eksisterende spær
 • Spærdimensionering i forb. m. udskiftning til tungt tag
 • Spærdimensionering i forb. m. montering af solceller
 • Spærdimensionering i forb. m. nye kviste og ovenlysvinduer

I forbindelse med udskiftning af tagbelægning fra let tag til tungere eller montering af solceller anbefaler vi at få dokumenteret bæreevne af spær via spærberegninger.

Hvis det er nødvendigt, udarbejder vi også den nødvendige forstærkning af spær til den statiske dokumentation. I forbindelse med udveksling af spær skal der udarbejdes statiske beregninger af spærene.

Der skal muligvis tilføjes ekstra spær eller forstærkninger, så bæreevnen bliver tilstrækkelig. Hos AB Clausen udarbejder vi alle nødvendige beregninger og tegninger for spærudvekslinger.

http://abclausen.dk/ydelser/privat/hvad-siger-kunderne/

Det siger vores kunder

Vi sætter en ære i at levere en høj kvalitet og yde en god kundeservice. Fundamentet for vores forretning er tilfredse og glade kunder og vi er altid åbne for at forbedre vores services. Læs, hvad vores kunder siger om os.

AB Clausen

Skal vi tale sammen?

Vi starter altid med en indledende, uforpligtende samtale, hvor du får mulighed for at høre nærmere om hvordan AB Clausen kan hjælpe dig videre med dit projekt.

Ombygning og tilbygning

Om AB Clausen

Vi er 100% fokuseret på konstruktioner. Dette fokus gør til gengæld, at vi arbejder bredt med konstruktioner inden for såvel nybyggeri, renovering og konvertering. Læs mere om AB Clausen A/S.

Skal vi hjælpe dig?

Hos AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører kan vi hjælpe dig med beregninger af spær. Vi starter altid med et uforpligtende tilbud, hvor du samtidig får råd og vejledning omkring dit specifikke projekt.

Kristian H. Valentin

Markedsansvarlig
E-mail: khv@abclausen.dk