Nedrivning af bindingsværk

Er din ejendom fra før 1890, og skal du have fjernet en væg eller lavet en åbning i en væg, skal du være opmærksom på, at din væg kan være af bindingsværk. Er dette tilfældet er det en rigtig god idé at få rådgivende ingeniører ind over projektet.

Hvad er bindingsværk?

Vægge af bindingsværk består af lodrette træstolper, der står på en vandret liggende fodrem og afsluttet mod loftet med et vandret liggende hovedstykke. Imellem træstolperne er der typisk udmuret med teglsten, hvorpå væggen er røret og pudset.

Indtil midten af 1700-tallet var bygninger næsten altid opført af bindingsværk. Bindingsværksvægge findes sjældent i ydervægge, og i så fald kun i gamle huse fra før den anden store københavnske brand i 1795.

Efter 1795 blev ydervægge definitivt krævet udført i grundmur. Senere holdt man desuden op med at anvende bindingsværksvægge omkring trapperum, men indvendige vægge af bindingsværk fortsatte indtil ca. 1890.

Hvad kræver nedrivning af bindingsværk?

Når man fjerner bindingsværksvægge, kan det have begrænsninger. I loftetagen kan der almindeligvis fjernes stolper i tværskillevægge uden yderligere tiltag. I de øvrige etager kræver det et ingeniørprojekt, der dokumenterer ændringens forsvarlighed.

Hovedskillerumsvæggen kan være besværlig at fjerne uden større tiltag. I stueetagen er det nemmere, idet kældervægge plejer at være grundmuret.

Specialister i nedrivning af bindingsværk

I AB Clausen er vi specialister i rådgivning ved nedrivning af bindingsværk. Vores rådgivende ingeniører har stor erfaring med og kendskab til bindingsværk. Herudover har vi kontakt til håndværkere med kompetencer inden for nedrivning af vægge af bindingsværk.

Alle vores projekter er dækket af vores professionelle rådgiveransvarsforsikring, som vi har tegnet hos TRYG.

Hvad koster statiskeberegninger

Nedrivning af bærende væg

Prisen for vores rådgivning (tegninger og beregninger) af projektet afhænger af, hvor kompliceret projektet er, samt hvor tilgængelige de nødvendige oplysninger er. Typisk koster projekterne fra 4.500 kr. ekskl. moms. Vi laver altid et personligt tilbud på baggrund af din opgavebeskrivelse.

Vil du vide mere om nedrivning af bindingsværk?

Kontakt os for mere viden om nedrivning af bindingsværk eller vores andre ydelser på mail@abclausen.dk eller på telefon 3030 8080. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

29

Har du spørgsmål til dit projekt er vi klar til at hjælpe

Jeg vil gerne kontaktes

Vi starter altid med en indledende, uforpligtende samtale, hvor du får mulighed for at høre nærmere om hvordan AB Clausen kan hjælpe dig videre med dit projekt.