Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Nedrivning af væg

Står du over for at skulle fjerne eller lave en ny døråbning i en væg i dit hjem, og tænker du hvordan river man en væg ned, så kan AB Clausen hjælpe dig.

Hvis den pågældende væg, du ønsker at rive ned, er bærende eller stabiliserende, vil det kræve statiske beregninger, inden væggen kan rives ned. Vi tilbyder levering de statiske beregninger og tegninger i forbindelse med nedrivning af vægge, som skal danne grundlag for en evt. byggetilladelse og selve byggearbejdet. Er det ikke en bærende væg men blot en skillevæg, så kan du fjerne væggen uden problemer.

I AB Clausen samarbejder vi med en lang række specialister og fagspecifikke virksomheder. Dette gør, at vi via samarbejdspartnere kan løfte alle rådgivningsydelser, såfremt det er et krav. Via vores netværk af håndværkere, kan vi formidle kontaktoplysninger til entreprenører, som har erfaring med denne type opgave. Vi hjælper med projekter over hele landet, og alle vores projekter er dækket af en rådgiverforsikring.

Hvad koster statiskeberegninger

Nedrivning af bærende væg

Prisen for vores rådgivning (tegninger og beregninger) af projektet afhænger af, hvor kompliceret projektet er, samt hvor tilgængelige de nødvendige oplysninger er. Typisk koster projekterne fra 4.500 kr. ekskl. moms. Vi laver altid et personligt tilbud på baggrund af din opgavebeskrivelse.

Hvor lang tid tager nedrivning af en stabiliserende eller bærende væg?

Projekter i forbindelse med nedrivning af væg i lejlighed eller hus færdiggøres normalt inden for 10 hverdage. Hvis du ønsker en hurtigere ekspeditionstid, skal du oplyse dette ved første henvendelse. Hvis du skal fjerne bærende væg, stabiliserende væg, skillevægge eller bærende bjælker, kræver det statiske beregninger, og du skal her være opmærksom på, at dette vil tage ekstra tid. Ved nedrivning af skillevæg, kræver det derimod ikke noget.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg river min væg ned?

Inden nedrivning skal du være sikker på, hvilken type væg du har. Der findes forskellige vægtyper, der har forskellige funktioner i dit hjem:

  • Bærende væg
  • Stabiliserende væg
  • Bindingsværk

For at finde frem til vægtypen, kan du kontakte din kommune. Landets kommuner har tegningsmateriale over alle danske huse, som kan vise, om den pågældende væg er bærende, stabiliserende eller ingen af delene. I AB Clausen Rådgivende Ingeniører kan vi også hjælpe med at finde ud af, om det drejer sig om bærende vægge, stabiliserende vægge eller ingen af delene. Dette indledende arbejde kan gøres for en fast pris på 890 kr. ekskl. moms. Prisen forudsætter, at konstruktionstegninger er fremskaffet af bygherren.

Som allerede nævnt skal du være opmærksom på, hvilken vægtype du har, inden du river væggen ned. Ved bærende eller stabiliserende vægge kræver det statiske beregninger, inden væggen kan rives ned. Hvis der ikke udføres statiske beregninger inden nedrivning af væggen, kan du risikere at få skader som fx:

  • Revner i gulve, lofter og andre indervægge
  • Sætningsskader i ydervægge
  • Personskader
  • Kollaps af etageadskillelse
  • Huset bryder sammen

Ønsker du, at AB Clausen A/S skal hjælpe dig med at rive din væg ned, udarbejder vi en statisk dokumentationsredegørelse og udarbejder tegninger for, hvordan de bærende eller stabiliserende vægge fjernes.

Det handler om tillid - derfor gør vi kun dét vi er bedst til!

Det siger kunderne

Hos AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører sætter vi en ære i at levere en høj kvalitet og yde en god kundeservice. Fundamentet for vores forretning er tilfredse og glade kunder og vi er altid åbne for at forbedre vores services. Derfor vil vi også meget gerne høre din mening!

Kræver nedrivning af væg byggetilladelse fra kommunen?

Uanset om den væg, du skal rive ned, er bærende eller ej, skal du søge kommunen om lov til at lave ændringerne. Hvis den ikke er bærende, er det tilstrækkeligt med en anmeldelse – nedrivning af væg i lejlighed kræver dog altid tilladelse. Typisk kræver kommunerne ikke en byggetilladelse, hvis der er tale om et enfamiliehus, og ændringerne kun laves inden for husets ydervægge og tagflade. Vi sørger selvfølgelig for, at de nye konstruktioner opfylder de gældende krav. Vi kan også hjælpe med at søge om byggetilladelse.

AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører har tegnet professionel rådgiveransvarsforsikring hos TRYG, som dækker vores projekter. Det betyder at dit projekt er forsikret og du dermed er i trygge hænder.

Thomas Hjort Madsen

Har du spørgsmål til dit projekt er vi klar til at hjælpe

Jeg vil gerne kontaktes

Vi starter altid med en indledende, uforpligtende samtale, hvor du får mulighed for at høre nærmere om hvordan AB Clausen kan hjælpe dig videre med dit projekt.