AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Statiske beregninger og ingeniørberegninger

Statiske beregninger og ingeniørberegninger

.
Vi er klar til at hjælpe dig, hvis du står over for et byggeprojekt, hvor du har brug for statiske beregninger. AB Clausen har stor erfaring med at udarbejde den nødvendige dokumentation incl. stabilitetsberegning.

Læs her, hvad vores ingeniørberegninger indeholder, hvornår og hvorfor de er vigtige, og hvordan AB Clausen kan hjælpe dig videre med din byggeproces.

 

Hvad er statiske beregninger

Statiske beregninger kaldes også ingeniørberegninger og tjener til at skabe et overblik over, hvordan de enkelte bygningsdele påvirker hinanden.

Fjerner man et element fra en konstruktion, kræver det, at man beregner, hvorvidt den øvrige konstruktion kan holde.

Vælger man at fjerne en bærende væg mellem sit køkken og sin stue, kan tekniske beregninger opklare, hvilken styrke den ny konstruktion skal have for at kunne bære åbningen, uden at huset kollapser.

Disse beregninger bruges som oftest også til spær-dimensionering – læs mere her om spærberegning.

Beregningerne er en del af den omfattende statiske dokumentation, der skal udarbejdes i forbindelse med et byggeprojekt, og som beskriver projektets forudsætninger, konstruktionstegninger m.v..

 

Hvornår er beregninger nødvendige

Vores ingeniørberegninger er nødvendige i forbindelse med:

 • Nybyggeri
 • Tilbygninger – f. eks. etablering af udestue eller førstesal
 • Ombygninger – f. eks. ændring i bærende konstruktioner eller nedrivning af bærende vægge

Mere specifikt udfører AB Clausen statiske beregninger i forbindelse med:

 • Bjælker, søjler og vægge
 • Etageadskillelse
 • Fundamenter
 • Ændringer af bærende konstruktion
 • Stålrammer
 • Nedrivning af væg
 • Elementbyggeri
 • Krævende byggeri, som betonelementbygninger og stålkonstruktioner
  .

Hvorfor er statisk dokumentation nødvendig

Vores beregninger har til formål at vise, at et bygværks bærende konstruk-tioner opfylder alle definerede krav til bærende konstruktioners styrke og anvendelighed. De udgør en del af den statiske dokumentation beskrevet med principperne i SBi-anvisning 223.

Vores beregningstal dokumenterer, at sikkerhed og anvendelse af bygværkets konstruktioner er i fuld overensstemmelse med samt opfylder alle normer og standarder (afsnit A2 i den statiske dokumentation).

Typisk vedlægger vi skitser og samlingsdetaljer/konstruktionstegninger. Kravet til statisk dokumentation fremgår af Bygningsreglementet 2010 BR 10

 

Hvad koster vores ingeniørberegninger

Prisen for vores ingeniørberegninger afhænger af, hvor kompliceret dit byggepro-jekt er, samt detaljeringsgraden af det eksisterende projektmateriale. Derfor skræddersyr vi altid et tilbud til dig og din opgave.

Indhent et personligt tilbud på statiske beregninger her

 

Hvor lang tid tager det

Vores leveringstid afhænger af, hvor kompliceret vores og dine beregninger er. Hvis de er enkle og kan løses inden for 20 ingeniørtimer, vil vi levere din dokumentation inden for 10 arbejdsdage.

Hvis dit byggeprojekt og vores beregninger er af mere kompliceret karakter, udarbejder vi en tidsplan, som vi vedlægger vores tilbud.

 

Er statiske beregninger lovkrav

I mange tilfælde kræves det, at man har udarbejdet statisk dokumentation som del af sin ansøgning om byggetilladelse hos kommunen.

Kommunerne forlanger i dag i stigende grad denne dokumentation selv på mindre projekter. Hos AB Clausen udarbejder vi det nødvendige materiale til godkendelse hos myndighederne og udførelse på byggepladsen.

 

Ingeniørberegninger – vores kernekompetence

AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører er 100 procent konstruktionsoriente-ret. Vores kernekompetence er statiske beregninger i henhold til Eurocodes inden for stål, beton, murværk og træ samt fundering.

Beregningerne udarbejdes af vores dygtige civilingeniører, og vi leverer det nødvendige materiale til markedets bedste kombination af pris og kvalitet.

 

Vil du vide mere

Vil du blive endnu klogere på vores ingeniørberegninger eller andre af vores ydelser, sidder vi klar ved mailen eller telefonen til en uforpligtende snak.

Send os en mail på mail@abclausen.dk eller ring på telefon 3030 8080.

.
Læse meget mere her om AB Clausen Rådgivende Ingeniører

 

Tilbage til forsiden