Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Skruepæle finder og vinder terræn

Skruepæle finder og vinder terræn

.
.
Steen_Uno12. august 2016
.
Af Steen Uno
Tlf. 3030 8080

.
Funderinger med skruepæle vinder stadig større udbredelse – senest har også teleindustrien fået øje for de stærke, stabile stålpæle som hurtig og skånsom alternativ til pilotering.

.
AB Clausen har i forskellig sammenhæng leveret beregninger på skruepæle – til huse, støjskærme, belysning til fodboldbane, 36 meter høje telefonmaster m.v..

“Skruepæle har en række evidente fordele på de områder, hvor de med fordel kan anvendes i forbindelse med lettere byggekonstruktioner – hegn, master, carporte og lignende bygge objekter i den lettere ende af skalaen.

De er klart hurtigere samt langt mere skånsomme at etablere end eksempelvis et traditionelt betonfundament,” siger Anders Bessermann, konstruktionsingeniør hos AB Clausen A/S.

Skruepælen giver en enkel og hurtig genvej, når lettere byggeprojekter skal funderes eller stabiliseres.
.

Skruepæl2

.
Udformet som en stor skrue påsvejset skrueplader drejes pælen, der kan måle op til 20 meter, på plads i jorden. De nederste plader fastlåser pælens position.

“I det enkelte tilfælde beregner vi en skruepæls dimension ud fra den viden, som vi har om de konkrete jordbundsforhold og om den last, som pælen skal bære eller stabilisere,” siger Anders Bessermann.

Han understreger, at det langtfra er i alle tilfælde, at et konkret bygværk er egnet til at blive funderet på skruepæle.
.

Flyttes og genbruges

“Ved at prioritere skruepæle, når det er muligt, kan man på kun én dag etablere et fundament, som det ellers nemt kunne tage to uger at støbe i beton.

Pælene kan bores i jorden uden omfattende udgravning, bortskaffelse af jord etc.. Dertil kommer, at de kan installeres uden skadelige vibrationer for omkringliggende bygningskonstruktioner,” pointerer Anders Bessermann.

Fundering og stabilisering med skruepæle er anvendelig også på skrånende terræn, vandholdige områder og øvrige svært tilgængelige områder.

Desuden kan skruepæle flyttes og genbruges. Det giver en miljømæssig og økonomisk fordel, ligesom de med fordel kan bruges til midlertidige installationer. •

.
Læs mere her
Helicalpilesny.com: What are Helical Piles


.

Tilbage til nyheder