Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
  • Bæredygtighed

    Bæredygtighed indgår som en fast del af AB Clausen interne kompetenceprogram, "AB Clausen Academy". Vi forsøger at guide samarbejdspartnere i retning af bæredygtighedstankegangen, hvor vi kan.

Rejsen imod mere bæredygtig projektering

Konstruktionsingeniører kan gøre en enorm forskel for miljøet, og vi kan gøre en reel forskel allerede fra i morgen... Vi er ikke eksperter, endnu, men vi vil i gang. Og vi er i gang!

“Vi er simpelthen så glade for at have Jer konstruktionsingeniører med! For længe har den faggruppe haft for lille en stemme i rejsen imod mere bæredygtig projektering.”

Dejligt at blive modtaget så positivt og vi, i AB Clausen, er glade for at vores konstruktionsingeniør, Oskar Hausgaard Larsen, i dialog med FRI, muliggjorde at vores Forretningschef Christian Wittrup, mandag kunne deltage i meget spændende arbejdsgruppemøde om LCA i forbindelse med frivillig bæredygtighedsklasse med kollegaer i branchen faciliteret og afholdt hos @Trafik- Bygge og Boligstyrelsen.

Ja. Vi tror på at lovgivning er vejen frem. Men først og fremmest, så tror vi at fremtidens ingeniører drives og motiveres afat foretage projekteringsvalg som respekterer vores fælles klode. Ét klik på én computer på ét stort projekt vil have langt større bæredygtigheds-aftryk end konstruktionsingeniørens private familie nogensinde kan drømme om opnå igennem affaldssortering, elspare-pærer og et LAR-anlæg i haven. Små konkrete skridt af rigtig mange konstruktionsingeniører vil have en massiv indvirkning! – Og vi skal være vort ansvar voksent og i dialog med materiale-producenterne øge kendskabet til de data vi har behov for at træffe de rette valg.

Vi kan gøre en enorm forskel, og vi kan gøre en reel forskel allerede fra i morgen – lovgivning eller ej. Vigtigst af alt, er det rette mindset. Vi er ikke eksperter, endnu, men vi vil i gang .. og vi er i gang!

BÆREDYGTIGT BYGGERI & PROJEKTERING

AB Clausen forsøger at identificere de mest bæredygtige løsninger og materialer for det givne byggeri. Der tages udgangspunkt i de anerkendte DGNB-kriterier, men kan bruge andre af de anerkendte certificeringsordninger (LEED, BREEAM), hvis bygherre skulle ønske dette. Der arbejdes helt konkret på at:

global-sustainability640