Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Sophie Amalie Gården

Om- og tilbygning af kollektivhuset på Frederiksberg

ProjektSophie Amalie Gården
AdresseMarielystvej 50-54, 2000 Frederiksberg
BygherreSophie Amalie Gården
ByggesumFortrolig
RådgivningIngeniørrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2019
Areal1000 m2
TR / URPeter Jahn & Partnere A/S - Bygge- og Renoveringsrådgivning

Projektets karakter

Sophie Amalie Gården er en selvejende institution, stiftet af Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Ældre og Enlige. Sophie Amalie Gården er opført i 1963 og består af en plejeafdeling med 42 boliger specilet til demente beboere samt en boligafdeling for seniorer med ca. 220 boliger der varierer fra 38-122 m2.  Beboerne bor i hver deres lejlighed, men der er restaurant, bibliotek, værksted, dart, bridgeklub, fitness, foredrag samt pejsestue og atriumgård, hvor folk mødes.

Ombygning og tilbygning af servicebygningen på Sofie Amalie Gården

Ombygningen omfatter en komplet ny tagbeklædning med sedumtag, hævet tagkonstruktion i motion og gymnastik område, nyt indgansparti, etablering af ovenlysvinduer, skraldmur, etablering af aggregater på taget samt muråbninger og hultagning i dækken.

Tilbygningen omfatter etablering af et indgangsparti, læsestue, og små tilbygninger. Der skal også monteres et overdækket atrium. De nye tilbygninger på den sydlige facade vil have et areal på 102 m2 med 65 m2 overdækket terrasse. På den nordlige facade etableres 2 tilbygninger med hhv. et areal på 42m2 og 14m2.

AB Clausens rolle

Teknisk rådgivning og bistand vedrørende konstruktionsarbejder i forbindelse med etablering af nye tilbygninger af fælleshuset til blandt andet omklædningsrum, læsestue/lounge samt varemodtagelse. Ombygning i form af hultagning i vægge og dæk samt hævning af eksisterende tag etc.

AB Clausens reference

Peter Jahn & Partnere A/S – Bygge- og Renoveringsrådgivning v. projektleder Michael Petersen

SophieAmalieGrden-seniorkollektivafotoDanMller

Beboerne i Sophie Amalie Gården

Vi flytter aldrig

– Vi flytter aldrig. Her er alt det, vi skal bruge, og når en af os bliver alene, er det rart at vide, at her er trygt og godt at bo for den anden. Vi bor for os selv, men her er også et  fællesskab, og så holder vi lidt øje med hinanden, siger 73-årige Ruth Pilgaard, der bor i ejendommen sammen med sin mand.