AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Rønne Bibliotek

Rønne Bibliotek

Projekt:                     Rønne Bibliotek
Årstal:                       2013
Bygherre:                 Bornholms Regionskommune
Entrepriseform:     Hovedentreprise
Rådgivning:            Renovering og etablering af solceller
Byggesum:              Ukendt

Renovering af Rønne Bibliotek på Bornholm

AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S har et godt samarbejde med Bornholm Kommune, hvor vi over flere omgange har bistået med vores konstruktionsydelser ved renovering af kommunens ejendomme.

I forbindelse med energirenovering af Rønne Bibliotek skulle der etableres solceller på ejendommen.
Disse tiltag medførte merbelastning på de bærende konstruktioner i ejendommen, hvortil AB Clausen blev rekvireret til at kontrollere disse konstruktioners bæreevne i forhold til denne merbelastning.

I projektet blev der eftervist bæreevne af eksisterende limtræsbjælker og træåse samt underliggende konstruktioner til at sikre, at solcellerne ikke overbelastede konstruktionerne. Hertil blev der udarbejdet den nødvendige statiske dokumentation og dertilhørende konstruktionstegninger til udførselsfasen.

Udtalelse fra Bornholms Regionskommune

”Bornholms Regionskommune har ved flere lejligheder brugt AB Clausen til statiske beregninger. Bla. i forbindelse med kommunens solcelleprojekter har vi haft brug for et ingeniørfirma, som hurtigt kunne foretage nødvendige beregninger for at dokumentere, at de udvalgte tage kunne bære solcellepanelerne. AB Clausen har været en god samarbejds-partner, som meget præcist har kunnet fortælle hvilke oplysninger de havde brug for, for at kunne foretage beregningerne. Da vi selv har indsamlet oplysningerne og sendt dem til AB Clausen, har vi selv være en aktiv del af processen, og har dermed været medvirkende til at holde omkostningerne nede. Oplyste overslag og tidsfrister er altid blevet overholdt, og vores erfaringer med AB Clausen har kun været positive.”

Flemming Bech
Energimedarbejderv

Hent reference som pdf her.

 

Tilbage til referencer

Tilbage til forside