AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Postcentralen skal transformeres til hotel

Postcentralen skal transformeres til hotel

Projekt:                       Postcentralen
Årstal:                          2017
Adresse:                      Tietgensgade, KBH K
Bygherre:                    Nordic Choice Hotels v. Petter A. Stordalen
Rådgivning:                Konstruktionsrådgivning
Entrepriseform:         Totalentreprise
Byggesum:                 1,3 – 1,5 milliarder (Kilde: Byens Ejendomme)
Byggeareal:                25.000 m2

Den ikoniske postbygning får ny funktion som hotel

Den Norske ejendomsudvikler Petter A. Stordalen som bl.a. står bag hotelkæden Nordic Choice Hotels vil forvandle den historiske Centralpostbygning til et luksushotel med plads til omkring 530 værelser. Bygningen i Tietgensgade er dateret tilbage til 1912 og er ialt på 25.000m2.

Centralpostbygningen bliver et fritstående hotel på linje med for eksempel Hotel Skt. Petri i Indre By og vil henvende sig til kvalitetsbevidste forretningsgæster og turister. Hotellet får omkring 530 værelser fordelt på tre etager, og gæsterne vil have adgang til både konferencefaciliteter, wellness og fem forskellige restaurant- og barkoncepter. Hotellet skal efter planen åbne i 2020 og forventes at komme til at koste i omegnen af 1,3 – 1,5 milliarder kr.

Nyt kvarter i byen

Hotellet bliver en del af et nyt kvarter i byen, kaldet Postgrunden, med Københavns Hovedbanegård og vandet som nabo. Området skal bindes sammen i en ny grøn forbindelse af cykelstrøg, åbne pladser, gangbroer og taghaver – fra København H og langs vandet til Dybbølsbro. Bygningsmæssigt vil Københavns nye kvarter blive en blanding af erhverv, boliger og ikke mindst hotel.

AB Clausens rolle

Når det store byggeprojekt er færdigt og den ikoniske postcentralen er transformeret til et af Danmarks største hoteller, så har AB Clausen været med til at sætte sit fingeraftryk på projektet, idet vi løfter ansvaret for alt konstruktionsarbejde.

Download referencen Postcentralen