Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Østre Skole

Energirenovering af Østre Skole

ProjektØstre Skole
AdressePingels Alle 31, 3700 Rønne
BygherreBornholms Regionskommune
ByggesumFortrolig
EntrepriseformHovedentreprise
År2014

Projektets karakter

AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S har et godt samarbejde med Bornholm Kommune, hvor vi over flere omgange har bistået med vores konstruktionsydelser ved renovering af kommunens ejendomme.

I forbindelse med energirenovering af Østre Skole skulle der etableres ventilationsaggregat til skolens idrætsfaciliteter. Disse tiltag medførte merbelastning på de bærende konstruktioner i ejendommen, hvortil AB Clausen blev rekvireret til at kontrollere disse konstruktioners bæreevne i forhold til denne merbelastning.

Til sikring af optimal dimensionering af konstruktioners bæreevne blev konstruktionen modelleret i FEM-Designprogrammet StruSoft. AB Clausen kontrollerede påvirkede bjælker, vægge og fundamenter samt projekterede forstærkninger i nødvendigt omfang. Hertil blev der udarbejdet den nødvendige statiske dokumentation og dertilhørende konstruktionstegninger til udførselsfasen.

AB Clausen har udover nærværende projekt bistået Bornholms Regionskommune med konstruktionsrådgivning til renovering af Nexø skole, Rønne Bibliotek samt Kildebakkeskolen.

Udtalelse fra Bornholms Regionskommune

”Bornholms Regionskommune har ved flere lejligheder brugt AB Clausen til statiske beregninger. Bla. i forbindelse med kommunens solcelleprojekter har vi haft brug for et ingeniørfirma, som hurtigt kunne foretage nødvendige beregninger for at dokumentere, at de udvalgte tage kunne bære solcellepanelerne. AB Clausen har været en god samarbejds-partner, som meget præcist har kunnet fortælle hvilke oplysninger de havde brug for, for at kunne foretage beregningerne. Da vi selv har indsamlet oplysningerne og sendt dem til AB Clausen, har vi selv være en aktiv del af processen, og har dermed været medvirkende til at holde omkostningerne nede. Oplyste overslag og tidsfrister er altid blevet overholdt, og vores erfaringer med AB Clausen har kun været positive.”

Flemming Bech
Energimedarbejderv

Hent reference som pdf her.