Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Nyopførsel af villa på 285 m2 i Kgs. Lyngby

Statiske beregninger på helårshus i halvandet plan

ProjektChr. Winthers Vej
AdresseChr. Winthers Vej 14A, 2800 Kgs. Lyngby
BygherrePrivat bygherre
ByggesumFortrolig
RådgivningIngeniørrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2019
Areal285 m2
TR / URN+P Arkitekter

I tæt samarbejde med arkitekten N+P blev AB Clausen, i sommeren 2017, rekvireret til at udarbejde statisk dokumentation i forbindelse med nyopførsel af arkitekttegnet en-families hus i Lyngby. Huset opføres med en kerne af stålskellet og de stabiliserende vægge, som lette konstruktioner i træelementer. Der lægges vægt på bæredygtighed, som karakteriseres med sedum/grønt tag samt solceller.

Bygningen skal fungere som et helårshus og kan hermed henføres til anvendelseskategori 2. Branddimensionering foretages efter BR20 og Brandsikring af småhuse, udgivet af DBI. Der stilles krav til, at fremtidige konstruktioner kan optage den belastning de bliver påført og har den fornødne bæreevne.

Konstruktioner og udførelse

Det primære konstruktive princip i det nye hus er opbygget efter en traditionel tagkonstruktion af bjælkespær på langs og på tværs af huset i det øvre niveau, på tværs under terrasse i det lave niveau, på tværs over køkkenområdet samt på langs over opholdsrum/stue og spiseområdet i det lave niveau. Bjælkespær er fritbærende med vederlag på bygningens facader/gavl samt på remme over større vinduespartier eller åbninger. Visse dele bliver udkraget og svæver derfor frit, hvorfor der stilles krav til last, gunst og forankring.

Husets ydervægge udføres som træskeletvægge (vægrammer) af stolper 45×245 mm pr. 600 mm med udvendig beklædning af 9 mm Windstopper Basic og indvendig beklædning af 18mm krydsfiner.

Terrændæk i hele det nedre niveau udføres direkte mod tryksfast flamingo efter afrømning af muld og overjord.

Billedmateriale © H+P Arkitekter

Download referencen

AB-Clausen-Maegler

AB Clausen kan tilbyde et bredt udvalg af ydelser

Planlægger du ændringer til din nuværende eller kommende bolig?

AB Clausen vurderer, beregner, efterviser og dokumenterer de eksisterende – eller ønskede fremtidige – bærende konstruktioner i din bolig, så du har dokumentation på plads til kommunen for godkendelse af byggeprojekt eller til en evt. ny køber. Samtidig har du / din entreprenør dokumentation, sikkerhed og ansvar på plads når byggeprojektet skal udføres

Det handler om tillid! - Derfor gør vi kun det, vi er bedst til.

Bygbare løsninger

AB Clausen har mange års erfaring i at rådgive private bygherrer i forbindelse med deres byggeprojekt. Vi kender til de udfordringer og ikke mindst usikkerheder der er forbundet med at kaste sig ud i at opføre sit drømmehus og vi sætter en ære i, at yde en kompetent rådgivning af højeste kvalitet.

Inden arbejdet påbegyndes udarbejdes en rådgiveraftale som detaljeret beskriver opgaven og de ydelser som bliver leveret samt tidsplan for projektering, pris, budget m.m.

Vores rådgiveraftale er baseret på ABR 89 (Almindelige bestemmelse for teknisk rådgivning og bistand – Oktober 1989)

Peter Yndal