Irmabyen – Baristarækkerne

DOWNLOAD REFERENCE

Projektnavn

Irmabyen

adresse

Irmabyen, 2610 Rødovre

Bygherre

ELF Development ApS

Rådgivning

Alle ingeniørfag

Entrepriseform

Totalentreprise

ÅR

2019

Areal i m2

2.400 m2

TR / UR

Byggearbejdet udføres som en totalentreprise med Vilhelm Lauritzen Arkitkter og AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniører som sidestillede rådgivere. SORI er underrådgiver til AB Clausen på installationerne.

Nyopførsel af moderne rækkehuse i Rødovres nye, attraktive bydel.

Introduktion

Baristarækkerne er smukke, moderne rækkehuse i IrmaByen – Rødovres nye attraktive bydel i smørhullet mellem det grønne og storbypulsen.

Baristarækkerne byder på mange kvaliteter, som vi kender fra de populære rækkehuskvarterer i bl.a. Kartoffelrækkerne på Østerbro med små haver og en fælles stillevej. Arkitekturen fremstår med levende facader, der giver plads til ophold og privatliv gennem et enkelt og let forståeligt arkitektonisk formsprog. Teglet er mørkt og tilfører husene et markant, elegant og samtidigt venligt udtryk.

Baristarækkernes arkitektoniske formsprog og robusthed er skabt til at holde i mindst 100 år. I kraft af samspillet med den grønne kile og de små haver fremstår byggeriet med plads til fælles såvel som privat udfoldelse. Rækkehusenes markante fremspring og tilbagerykninger understøtter tanken om at skabe privathed nær den enkelte bolig, men gør det samtidig let at vælge fællesskabet til. Ud mod baghaverne brydes de lodrette facader af små nicher – karnapper – der skaber variation og funktion i facaderne.

Projektets karakter

Baristarækkerne, består af 16 rækkehuse i to boligblokke på hhv. 2 og 3 etager, med tilhørende altaner og tagterrasser. I mellem boligerne er der grønne arealer, og husene får egne terrasser og haverum. Byggeriet opføres i høj kvalitet, med moderne funktionelle detaljer på en størrelse fra 138-167 m2.

Byggearbejdet udføres som en totalentreprise med Vilhelm Lauritzen Arkitkter og AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører som sidestillede rådgivere. SORI er underrådgiver til AB Clausen på installationerne.

AB CLAUSEN A/S - RÅDGIVENDE INGENIØRER - TELEFON: +45 3030 8080 - E-MAIL: MAIL@ABCLAUSEN.DK - WWW.ABCLAUSEN.DK