Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Nyopførsel af Baristarækkerne

2.400 m2 eksklusive rækkehuse i Irmabyen, Rødovre

ProjektIrmabyen
AdresseIrmabyen, 2610 Rødovre
BygherreELF Development ApS
Byggesum35.000.000 DKK
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformTotalentreprise
År2019
Areal2400 m2
TR / URByggearbejdet udføres som en totalentreprise med Vilhelm Lauritzen Arkitkter og AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniører som sidestillede rådgivere. SORI er underrådgiver til AB Clausen på installationerne.

Baristarækkerne er smukke, moderne rækkehuse i IrmaByen – Rødovres nye attraktive bydel i smørhullet mellem det grønne og storbypulsen.

Baristarækkerne byder på mange kvaliteter, som vi kender fra de populære rækkehuskvarterer i bl.a. Kartoffelrækkerne på Østerbro med små haver og en fælles stillevej. Arkitekturen fremstår med levende facader, der giver plads til ophold og privatliv gennem et enkelt og let forståeligt arkitektonisk formsprog. Teglet er mørkt og tilfører husene et markant, elegant og samtidigt venligt udtryk.

Baristarækkernes arkitektoniske formsprog og robusthed er skabt til at holde i mindst 100 år. I kraft af samspillet med den grønne kile og de små haver fremstår byggeriet med plads til fælles såvel som privat udfoldelse. Rækkehusenes markante fremspring og tilbagerykninger understøtter tanken om at skabe privathed nær den enkelte bolig, men gør det samtidig let at vælge fællesskabet til. Ud mod baghaverne brydes de lodrette facader af små nicher – karnapper – der skaber variation og funktion i facaderne.

Projektets karakter

Baristarækkerne, består af 16 rækkehuse i to boligblokke på hhv. 2 og 3 etager, med tilhørende altaner og tagterrasser. I mellem boligerne er der grønne arealer, og husene får egne terrasser og haverum. Byggeriet opføres i høj kvalitet, med moderne funktionelle detaljer på en størrelse fra 138-167 m2.

Byggearbejdet udføres som en totalentreprise med Vilhelm Lauritzen Arkitkter og AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører som sidestillede rådgivere. SORI er underrådgiver til AB Clausen på installationerne.

De bærende konstruktioner opføres i porebeton...

AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniørers rolle

Projekteringen omfatter alle de konstruktive udfordringer som vil gøre sig gældende i relation til nybyggeri. Det være sig bærende konstruktioner som helhed, herunder fundering samt integration af udemiljø.

De bærende konstruktioner opføres i porebeton, hvilket kræver grundige statiske beregninger på grund af materialets lave vægt, der skal sikre, at huset kan holde til påvirkninger fra især vind. Installationer føres i installationsskakte, som er placeret strategisk i bygningen. Hovedkonstruktioner består af:

  • Betondæk i terræn
  • Huldæk
  • Stålsøjler
  • Stålbjælker
  • Porebetonvægge

Optimering af projektstyring

Projekteret i 3D

De 16 rækkehuse er projekteret i 3D, hvormed den interne og eksterne projektkommunikation højnes, alle aspekter af projektstyringen optimeres og der føres løbende automatisk kvalitetssikring under hele projektforløbet. Ydermere sikres det, bygherre opnår en høj arkitektonisk kvalitet, da vi fra start til slut følger projektet i rummelige afbildninger.

Dprojektering

.

AB Clausens reference

ELF Development