Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Njalsgade 21

ProjektNjalsgade 21
AdresseNjalsgade 21, 2300 København S
BygherreELF Development
ByggesumFortrolig
RådgivningProjektering af bærende konstruktioner
EntrepriseformTotalentreprise
År2017

Projektets karakter

Pakhus på i alt 12.405 m² oprindeligt opført i perioden 1907-1913 af FDB fællesforeningen af Danske Brugsforeninger og tegnet af arkitekterne Philip Smidth og Carl Wolmer. Bygningen fungerede frem til 1963 som hovedsæde for FDB, hvorefter den blev udlejet til forskellige former for kreativt erhverv.

Ejendommen har en særdeles attraktiv beliggenhed centralt på Islands Brygge få hundrede meter fra havnefronten, metrostation Islands Brygge og andre offentlige transportmuligheder og i samme område som bl.a. Deloitte, HK, SimCorp, Radisson m.v.

Til denne renovering og ønskede ændringer skal tagkonstruktionen renoveres og udskiftes, rettes op og forstærkes. Projektet omhandler en stor tagkonstruktion som går helt fra 6.-9. sal.

AB Clausens rolle

Til projektet blev tagkonstruktionen forstærket med udvekslinger i hanebånd og udført opretning af taget. Alle samlinger og træelementer er gennemregnet, og der er beregnet stabilitet af hele tagkonstruktionen, således at renoveringen udføres forsvarligt, når den er så omfattende.
Ydermere blev der projektet udvekslinger ved trappe længere nede i ejendommen.