Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kvarterhuset Amager

Projektering af bærende konstruktioner ved renovering af bibliotek

ProjektKvarterhuset Amager
AdresseJemtelandsgade 3, 2300 København S
BygherreKøbenhavns Kommune
ByggesumFortrolig
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2014
TR / URJuul & Hansen Arkitekter ApS løftede rollen som totalrådgiver med AB Clausen som underrådgiver på konstruktioner

Kvarterhuset er et 4.000 m2 stort kulturhus beliggende centralt på Amagerbro. Kvarterhuset har gode velindrettede lokaler, som lejes ud på dag- eller timebasis til møder, undervisning og selvfølgelig til selskaber.

Kvarterhuset er et resultat af den Kvarterplan, som blev udarbejdet af lokale borgere i 1997/1998 i forbindelse med et kvarterløft i Holmbladsgadekvarteret. Kvarterhusets ombygning til dets nuværende form blev foretaget af Dorte Mandrup arkitekter, som bl.a. resulterede i en række priser for Kvarterhusets unikke sal, som stadig – mere end ti år efter indvielsen, bliver besøgt af store grupper af arkitektstuderende/-interesserede fra hele verden. Huset blev indviet i 2001.

Renovering af bibliotek

Da biblioteket i Kvarterhuset skulle renoveres stod Juul & Hansen Arkitekter for ombygningen, som inkluderede ny indretning af arealer, ændrede brug af dele af faciliteterne, nye mødelokaler m.m.

AB Clausen fungerede som konstruktionsingeniør på projektet. AB Clausens opgave bestod i at projektere bærende konstruktioner ved etablering af ny stor trappe med udvekslinger, fastgørelser, stålsøjler og fundering heraf. Til denne projektering blev der beregnet på et vidt spænd af materialer i form af træ, stål, murværk og beton.

Udover projektering blev der ligeledes udført fagtilsyn med arbejdet, så den høje kvalitet af arbejdet blev sikret.

Hent reference som pdf her.

Totalrådgivning ved renovering af bibliotek i Kvarterhuset

Vil du vide mere?

kvarterhuset