Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
København-Ringsted projekt

København-Ringsted projekt

Projektering af stålfundering til S-togmast

ProjektS-togmast ved København- og Ringstedbanen
BygherreBanedanmark
EntrepriseformTotalentreprise
År2015
TR / URDansk Stålfundering ApS løftede rollen som entreprenør

Projektets karakter

AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S er fast ingeniørsamarbejdspartner for Dansk Stålfundering ApS, hvortil vi har medudviklet mange typer for stålfundering i form af skruepæle, som kan fungere, som bærende konstruktion til et bredt spektrum af ovenliggende konstruktioner.

AB Clausens rolle

Til nærværende projekt har AB Clausen projekteret stålfundering til S-togmast, som er 7 meter høj, hvilket har påført store belastninger til skruepælene, som fungerer indspændte i jorden.
En skruepæl er en enkel og hurtig metode til at fundere eller stabilisere bygninger. Som navnet antyder, er en skruepæl i princippet udformet som en stor skrue lavet af en stålpæl, hvorpå der er svejset skrueplader. Når pælen er skruet på plads i jorden, er det pælens nederste plader, der låser pælens position.

En pæl kan blive over 20 meter lang, afhængigt af grunden, og hver enkelt pæl designes ud fra viden omkring jordbundsforholdene og den last, som skal funderes eller stabiliseres.
Det er ikke altid bygværket er egent til skruepæle men i de situationer, hvor skruepælene er egnede, kan de være meget fordelagtige at bruge. Skruepælene er nemlig hurtigere og mere skånsomme at montere.

Med skruepæle kan man på én dag få etableret et fundament frem for de to uger, det ellers normalt vil tage at etablere et betonfundament. Skruepælene kan etablereres uden omfattende udgravning og dermed uden bortskaffelse af jord. Dertil kommer, at skruepælene installeres uden skadelige vibrationer for de omkringliggende bygningskonstruktioner.

Hent reference som pdf her