Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Klosterstræde 6

Renovering af gammel bindingsværksejendom

ProjektKlosterstræde 6
AdresseKlosterstræde 6, 1157 København
BygherrePatrizia Ejendomme A/S
ByggesumFortrolig
RådgivningKonstruktionsrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2016
Areal350 m2

Projektets karakter

Klosterstræde 6 er et gammelt firefagshus i bindingsværk fra 1790. Ejendommen har et samlet bygningsareal på 350m2 fordelt på 5 etager plus kælder.

Klosterstræde 6 blev i 1729 – 1732 bygget i fire etager til gaden og tre etager til gården. Det var murermester Joseph Toscanello (før 1709-efter 1743) og tømrermester Johan Engelsen (før 1709-efter 1729), der opførte denne ejendom for skomageren Gothardt Andreas Germann. Huset blev forhøjet til fem etager mellem 1775 og 1788*.

AB Clausens rolle

Da ejendommen skulle igennem en større renovering blev AB Clausen rekvireret til konstruktionsrådgivning til ejendommen, som grundet sin alder ikke alle steder var i god stand, hvilket stillede høje krav til løsningerne, som blev projekteret. Til renovering skulle der fjernes bærende vægge samt etableres ny badeværelser på 3 etager.

Til projektet blev projekteret bygningen fuldt gennemregnet for stabilitet og statiske beregninger med dertilhørende konstruktionstegninger, hvortil der blev projekteret midlertidige og fremtidige forstærkninger af konstruktioner til fjernelse af bindingsværksvægge samt etageadskillelserne ved støbning af de nye badeværelser. Grundet ejendoms opbygning blev der projekteret i både træ, stål og beton, så der blev skabt optimale løsninger i forhold til de eksisterende materialer, så entreprenørens arbejde udføres lettest muligt.

Det udfordrende ved denne slags ombygning i gamle eksisterende Københavner byggerier, er, at tegningsmaterialet og opbygningen af de bærende konstruktioner ikke er særlig godt belyst, men er lavet ud fra de almindelige byggeskikke svarende til datidens regler og anbefalinger. Det kræver derfor en viden herom.

,

Bygherre var Patrizia Ejendomme A/S med Topdahl ApS som bygherrerådgiver.

AB Clausens reference

Topdahl ApS,Jesper Jensen, mail: jjn@topdahl.dk, tlf.: 33 313 313

Download referencen

*Kilde: Indenfor Voldene