Jesu Hjerte Kirke

DOWNLOAD REFERENCE

Projektnavn

Jesu Hjerte Kirke

adresse

Stenosgade 4, 1616 København V

Bygherre

Den Katolske Kirke

Rådgivning

Projekteringsledelse

Entrepriseform

Hovedentreprise

ÅR

1970

Areal i m2

1.620 m2

TR / UR

Promana A/S løftede bygherrerådgivning samt arkitektydelser, mens AB Clausen løftede ansvaret for projekteringsledelse af rådgivende ingeniørydelser med Sori som underrådgiver.

Projekteringsledelse af hovedprojekt på konstruktioner, el- samt de tekniske installationer ved renovering af præstebolig i København.

Renovering af præstebolig på Stenogade i København på 1620 m2, der omfatter kælder, stue, 1. sal, 2. sal og 3. sal.

Præsteboligen er mellemled mellem Den katolske kirke Jesu Hjerte Kirke og den katolske skole. Jesu Hjerte Kirke på Vesterbro er en såkaldt ”citykirke” og er en af Københavns største katolske kirker. Den er sognekirke for ca. 1300 personer og med sin praktiske placering tæt på hovedbanegården, har den en særlig position i det danske katolske landskab. Det er nemt for folk at komme til og fra arbejde, turister og almindelige sognebørn at kunne tage del i menighedens aktiviteter og Kirkens messer er altid pænt besøgt.

Kirken blev indviet i 1895 og har tidligere fungeret som hovedkirke for Jesuiterordenen i Danmark. I de seneste år har Kirken og menigheden været i en forandringsperiode, da Danmarks sidste Jesuiterpræst, P. Gerhard Sanders, fraflyttede Kirken i 2015 og en totalrenovering af Kirkens tilstødende bygning blev igangsat. Kirken overtages af Franciskanerordenen senere i 2017/først i 2018. I mellemtiden er generalvikar mons. Niels Engelbrecht konstitueret sognepræst samt præsterne Tomislav Cvetko og Tomaz Majcen. Når også den nye elevator er færdigbygget, flytter biskoppen og hans søstre ind på tredje og fjerde sal og dermed forventes overgangsperioden afsluttet.

AB Clausens rolle

Til projektet har AB Clausen ansvar for projekteringsledelse af hovedprojekt på konstruktioner, el- samt de tekniske installationer. Der fortages ændringer i de bærende konstruktioner, nye varmeanlæg, nye brugsvandinstallationer, afløbsinstallationer, ventilation og eksisterende elinstallationer udskiftes.

Det er en gennemgribende indvendig renovering af alle installationer og inventar med respekt for den gamle bygning, som er bevaringsværdig i klasse 3. Der laves nye badeværelser og køkkener samt alle
installationer.

Reference

Promana A/S, Morten Quirinus, tlf.: 20214146, mail: mq@promana.dk

AB CLAUSEN A/S - RÅDGIVENDE INGENIØRER - TELEFON: +45 3030 8080 - E-MAIL: MAIL@ABCLAUSEN.DK - WWW.ABCLAUSEN.DK