Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Hørgårdens Nærgenbrugsstation

Fokus på genbrug, delekultur, reparation og samvær

ProjektHørgårdens Nærgenbrugsstation
AdresseBrydes Alle 60A, 2300 København S
BygherreKøbenhavns Kommune
ByggesumFortrolig
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
TR / URPlatant Arkitekter A/S løftede rollen som totalrådgiver med AB Clausen som underrådgiver på konstruktioner

Projektets karakter

Efter en brand havde ødelagt en del af Hørgården Nærgenbrugsstation i Urbanplanen på Amager faciliterede Ellen som en del af Open Air Neighborhood en genopbygning af nærgenbrugsstationen. Stedet blev opbygget af genbrugsmaterialer og sammen med lokale unge. Nærgenbrugsstationen, der tidligere havde været et lukket område med åbningstider tre gange om ugen, er nu åbent og en sammenhængende del af området. Lokale aktører afholder aktiviteter og frivillige er bl.a. med til at drive et cykelværksted. Nærgenbrugsstationen er blevet en integreret del af lokalområdet, hvor borgere mødes omkring aktiviteter, der har med miljø at gøre.

Københavns Kommune afholdte i 2014 en arkitektkonkurrence omkring en genopførelse af nærgenbrugsstationen, hvor erfaringerne fra processen skulle indtænkes i det nye byggeri. Platant vandt opgaven og blev i 2014 udnævnt som totalrådgivere på projektet med AB Clausen som underrådgiver på ingeniørfagene og Holst & Lundgren som entreprenør.

AB Clausens rolle

AB Clausen A/S har fungeret som konstruktionsingeniør til projekt for Hørgården Nærgenbrugsstation, hvor der skulle etableres 2 affaldssorteringshuse, som ligeledes skal fungere som værksted og byttelager. Husene er arkitekttegnede med store åbninger og krydsene bjælkespær.

Konstruktionen blev projekteret i i StruSoft FEM-Design, da stabiliserende stålrammer på langs og tværs af bygningen, så arkitektens og bygherrens behov kunne opfyldes.  AB Clausens detailprojekterede alle konstruktionsdetaljer fra fundament til spærkonstruktionerne.

AB Clausens reference

Platant Arkitekter A/S, tlf.: +45 2729 0384, mail: info@platant.dk

HØRGÅRDEN NÆRGENBRUGSSTATION

Platant Arkitekters vision

“Hørgården Nærgenbrugsstation har fået en ny funktion i Urbanplanen. Den er blevet et samlingssted for borgerne, hvor der er fokus på genbrug, delekultur, reparation og samvær. Og så er den bygget af genbrugssten i samarbejde med borgerne.”

fra-brandstien24x3