Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Heerup Museum

Renovering af Medborgerhuset Rødovregaard for Rødovre Kommune

ProjektHeerup Museum
AdresseKirkesvinget 1, 2610 Rødovre
BygherreRødovre Kommune
ByggesumFortrolig
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2018
Areal425 m2
TR / URMikkelsen Arkitekter A/S løftede rollen som totalrådgiver med AB Clausen som underrådgiver på ingeniørfagene

Projektets karakter

Heerup Museum er placeret i medborghuset Rødovregaard, som er tegnet af arkitekt, m.a.a. Bernd Kjelland. Det samlede areal er 425 m2. Bygningen indeholder 200 m2 udstillingsareal, indgangsparti med museumsbutik, toiletforhold samt et kældermagasin på 150 m2. Daglyset i udstillingssalen falder ind gennem et rytterlys i tagets øverste del. Rødovre kommune har valgt at ændre rytterlyset med 3 lags ruder, som er betragtelig tungere og påvirker husets bærende konstruktioner med merlast. AB Clausen A/S fik opgaven at undersøger bygningens bærende funktioner efter renoveringen.

Rødovregaard er den sidste store gård, der er tilbage af den gamle Rødovre Landsby. Gården er fra 1770. I dag er Rødovregaard et levende aktivitetshus, hvor kommunens foreninger gratis kan låne lokalerne til afholdelse af arrangementer.

Hent reference som pdf her.