Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Grenå Bilcenter

Grenå Bilcenter

Stålfundering til vindbelastet skilt

ProjektGrenå Bilcenter
AdresseFasanvej 40, 8500 Grenå
ByggesumFortrolig
RådgivningKonstruktionsrådgivning
EntrepriseformTotalentreprise
År2015
TR / URDansk Stålfundering ApS har løftet rollen som entreprenør med AB Clausen som rådgiver på konstruktioner

Projektets karakter

AB Clausen  A/S – Rådgivende Ingeniører er fast ingeniørsamarbejdspartner for Dansk Stålfundering ApS, hvortil vi har medudviklet mange typer for stålfundering i form af skruepæle, som kan fungere, som bærende konstruktion til et bredt spektrum af ovenliggende konstruktioner.

Til nærværende projekt har AB Clausen projekteret stålfundering til vindbelastet skilt, som er 6 meter højt og 6 meter bredt, hvilket har påført store belastninger til skruepælen, som fungerer indspændt i jorden.

En skruepæl er en enkel og hurtig metode til at fundere eller stabilisere bygninger. Som navnet antyder, er en skruepæl i princippet udformet som en stor skrue lavet af en stålpæl, hvorpå der er svejset skrueplader. Når pælen er skruet på plads i jorden, er det pælens nederste plader, der låser pælens position. En pæl kan blive over 20 meter lang, afhængigt af grunden, og hver enkelt pæl designes ud fra viden omkring jordbundsforholdene og den last, som skal funderes eller stabiliseres. Det er ikke altid bygværket er egnet til skruepæle men i de situationer, hvor skruepælene er egnede, kan de være meget fordelagtige at bruge. Skruepælene er nemlig hurtigere og mere skånsomme at montere. Med skruepæle kan man på én dag få etableret et fundament frem for de to uger, det ellers normalt vil tage at etablere et betonfundament. Skruepælene kan etablereres uden omfattende udgravning og dermed uden bortskaffelse af jord. Dertil kommer, at skruepælene installeres uden skadelige vibrationer for de omkringliggende bygningskonstruktioner.

Download referencen