BRO 53 Baldersbæk glasfiber

DOWNLOAD REFERENCE

Projektnavn

Glasfiberbro

adresse

 Ishøj Bygade 140, 2635 Ishøj

Bygherre

Ishøj Kommune

Rådgivning

Konstruktioner

Entrepriseform

Hovedentreprise

ÅR

2019

Areal i m2

65 m2

TR / UR

Projektering af den første glasfiber bro af slagsen i Danmark.

Projektering af glasfiber bro, som er den første af slagens her i Danmark. Projektet er i samarbejde med Fiberline og Ishøj Kommune. Der er tidligere projekteret lignende bro i London.

På Ishøj Bygade 140 skal eksisterende bro benævnt ”53-u.f. af Baldersbæk”, opført i 1969 i betonkonstruktioner, udskiftes til en ny i glasfiber. Broen fungerer i dag som en adgangsvej til Knuds Minde. Vejbroen er 10,8 meter lang og har en bredde på 6,05 meter. Lysvidden af broen over Baldersbæk er registreret til ca. 4,55 meter. Baggrunden for rapporten/beregningen er særeftersyn for bro 53-u.f. af Baldersbæk.

AB Clausens rolle

Denne statiske dokumentation omfatter alene de bærende konstruktioner for glasfiberbroen. Eftervisning af glasfiberbroens bærende konstruktioner udført i pultruderede profiler sker ud fra de nugældende internationale normer og regler med tilhørende danske nationale annekser. Den statiske redegørelse er svarende til Fiberlines Konstruktionshåndbog, som er i overensstemmelse med EUROCOMP Design Code, hvis beregningsmetoder og sikkerheder ligeledes er i overensstemmelse med Eurocode 1, del 1. Dette betyder, at belastningsangivelserne i Eurocodenormerne kan anvendes sammen med brugen af Konstruktionshåndbogen fra Fiberline.