Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

BRO 53 Baldersbæk glasfiber

Den første glasfiber bro af slagsen i Danmark

ProjektGlasfiberbro
Adresse Ishøj Bygade 140, 2635 Ishøj
BygherreIshøj Kommune
ByggesumFortrolig
RådgivningKonstruktionsrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2015
Areal65 m2

Projektering af glasfiber bro, som er den første af slagens her i Danmark. Projektet er i samarbejde med Fiberline og Ishøj Kommune. Der er tidligere projekteret lignende bro i London.

På Ishøj Bygade 140 skal eksisterende bro benævnt ”53-u.f. af Baldersbæk”, opført i 1969 i betonkonstruktioner, udskiftes til en ny i glasfiber. Broen fungerer i dag som en adgangsvej til Knuds Minde. Vejbroen er 10,8 meter lang og har en bredde på 6,05 meter. Lysvidden af broen over Baldersbæk er registreret til ca. 4,55 meter. Baggrunden for rapporten/beregningen er særeftersyn for bro 53-u.f. af Baldersbæk.

AB Clausens rolle

Denne statiske dokumentation omfatter alene de bærende konstruktioner for glasfiberbroen. Eftervisning af glasfiberbroens bærende konstruktioner udført i pultruderede profiler sker ud fra de nugældende internationale normer og regler med tilhørende danske nationale annekser. Den statiske redegørelse er svarende til Fiberlines Konstruktionshåndbog, som er i overensstemmelse med EUROCOMP Design Code, hvis beregningsmetoder og sikkerheder ligeledes er i overensstemmelse med Eurocode 1, del 1. Dette betyder, at belastningsangivelserne i Eurocodenormerne kan anvendes sammen med brugen af Konstruktionshåndbogen fra Fiberline.

Vil du vide mere om AB Clausens rolle?

Download referencen

11