Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Give Genbrugsplads

Dimensionering af ca. 2.000 m2 overdækning i stålrammer for Vejle Kommune

ProjektGive Genbrugsstation
AdresseDyrskuevej 2, 7323 Give
BygherreVejle Kommune
ByggesumFortrolig
RådgivningIngeniørrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
Areal2000 m2

Projektets karakter

Vejle Kommune opfører ny genbrugsstation i Give. FM Larsen Ingeniører er specialiseret i genbrugsstationer og har tegnet bygningerne som et pilotprojekt til kommunen. Projektet vil tjene som mastermodel for kommende genbrugsstationer, idet den indeholder alle de moderne faciliteter som efterspørger til en grunbrugsstation, det være sig udsugning ved farligt affaldmodtagelse, logistisk optimering af trafik samt tømning og videredistribution af affald, toiletfaciliteter til brugerne og opvarmet mandskabshus.

Genbrugsstationens arkitektoniske vision bygger på et organisk princip med inspiration fra den omkringliggende natur, som kommer til udtryk i kraft af bygningernes bløde former, brug af naturmaterialer, fx træbeklædning på facaderne og synlige træspær.

Video udarbejdet af HS Arkitekter

3D visualisering af Give Genbrugsstation

Dimensioneret i FEM-Design StruSoft

Konstruktionernes art og opbygning

AB Clausen blev, af Kingstoft Engineering, rekvireret til at udarbejdet statisk dokumentation på de bærende konstruktioner i forbindelse med nyopførsel af en genbrugsstation i Vejle Kommune. Genbrugsstationen er tegnet af HS Arkitekter som er en del af FM Larsen Ingeniører.
De konstruktive udfordringer relaterer sig til det faktum at bygningerne opføres
på åben mark, hvorfor vindpåvirkningen er ekstra stor. Bygningerne opføres ydermere på 16 meter fynd, hvilket har indflydelse på funderingen som udelukker pæle- og randfundering.

Genbrugsstationen består af to overdækninger samt 3 bygninger. Overdækningerne er opbygget som en stålkonstruktion med et trætag. 2 af de 3 bygningerne er uopvarmet bygninger til håndtering af farligt affald, disse er bygget ind i den ene overdækning. Den sidste bygning er en opvarmet mandskabsbygning. Denne bygning er placeret under samme overdækning som de uopvarmede bygninger. Overdækningerne funger som tage til pladsens containere.

Reference

Kingstoft Engineering, Martin Kingstoft.

Give-Genbrugsstation