AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Flagermusprojektet

Flagermusprojektet

Projekt:                     Flagermusprojektet
Årstal:                       2013
Bygherre:                 Københavns Kommune
Entrepriseform:     Totalentreprise
Rådgivning:            Projekterings af stålkonstruktioner
Byggesum:              Ukendt

Projektering af stålkonstruktioner

Fælledparken på Østerbro er hjemsted for mange af Københavns flagermus. Som følge af fældning af mange træer i området havde man bemærket at flagermusbestanden ville have mulighed for at dale, hvilket man ikke var interesseret i.

For at øge flagermusbestanden i parken iværksatte man da et projekt hertil. Man designede alternative hjem for flagermusene i form af udhulede træstykker, som man placerede på stålfunderinger forskellige steder.
Disse stålfunderinger blev udført, da dette kunne etableres skånsomt med et minimum af forstyrrelser til omgivelser, hvilket er en positivt effekt, når der arbejdes i områder med dyreliv, som det her var tilfældet.

Stålfundamenterne var 6 meter høje, hvilket medførte nogle kraftpåvirkninger i stålet, som krævede statiske beregninger, så man var sikker på, at disse ikke blev skadet eller skadede omgivelserne.

AB Clausen blev via sit faste samarbejde med Dansk Stålfundering rekvireret til at udarbejde den nødvendige statiske dokumentation til stålkonstruktionerne.

Hent reference som pdf her.

 

Tilbage til referencer

Tilbage til forside