AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Enghave Brygge

Enghave Brygge

Projekt:                        Enghave Brygge, byggefelt ØA
Årstal:                          2016
Bygherre:                    KS Engholmene
Hovedrådgiver:         Aksel V. Jensen A/S
Rådgivning:                Konstruktionsrådgivning
Entrepriseform:        Totalentreprise
Anlægssum:               250 mio (estimeret)
Areal:                           22.500 m2 bolig og institution

Enghave Brygge – Københavns nye kanalby

Enghave Brygge udgør med sin beliggenhed mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd et forbindelsesled i lokalplanen for Sydhavnen. Enghave Brygge ligger særdeles attraktivt, nær centrum af København og lige ved vandet med alle dens rekreative muligheder. Området er et tidligere industriområde bygget op omkring H.C. Ørstedsværket, men skal omdannes til et urbant bolig- og erhvervsområde, der understøtter mulighederne for at bo og arbejde i København.

Enghave Brygge består af 10 nyanlagte øer, som fuldt udbygget vil rumme ca. 2.600 nye boliger og 1.600 arbejdspladser. Området forventes at være fuldt udbygget indenfor 8-10 år og vil udover de mange nye boliger også indeholde en metrostation, dagligvarebutikker, daginstitutioner, restauranter samt caféer.

Grundejerne på Enghave Brygge er Nordicom, Radiatorland, JM Danmark og By & Havn.

AB Clausen Enghave Brygge

Første etape af byggeriet – Byggefelt C – er færdigprojekteret, og det er nu blevet tid til næste etape, som kaldes Byggefelt A. Projekteringen af Byggefelt A omfatter 21.503 m2 boligbyggeri og ca. 1.000m2 institution i op til 10 etager inkl. kælderareal.

AB Clausen er med til at projektere Byggefelt A, hvor vores opgave som konstruktionseksperter er, at stå for konstruktionsprojektet af henholdsvis fundering og elementer.

Aksel V. Jensen A/S står for alle ingeniørdiciplinerne med AB Clausen som underrådgiver, mens Arkitema Architects og Gröning Arkitekter ApS står for arkitektdiciplinerne.

Hent referencen som pdf her: Reference – Enghave Brygge ØA

Tilbage til referencer

Tilbage til forside