Det Biologiske Hus

DOWNLOAD REFERENCE

Projektnavn

Det biologiske hus

adresse

Byggecentrum, 5500 Middelfart

Bygherre

Miljøministeriet

Rådgivning

Konstruktioner

Entrepriseform

Totalentreprise

ÅR

2019

Areal i m2

3.500 m2

TR / UR

Totalrådgiver 3xN med AB Clausen som underrådgiver på ingeniør

Det Biologiske Hus

Det Biologiske Hus – en ny bæredygtig hustypologi, der introducerer en cirkulær løsningsmodel for fremtidens ressourceforbrug og kredsløb i Danmark. Huset er fremtidens svar på det ultimativt bæredygtige og moderne hus, bygget udelukkende af overskudsprodukter fra landbrugsindustrien.

  • Støttet af Miljøministeriets pulje for Økologisk Byggeri med 4,0 millioner kroner.
  • Alle materialer baseres på 100 procent biologiske restprodukter fra dansk landbrug og fødevarer med fokus på grøn vækst og sundt indeklima.
  • Et komposit er et materiale der er sammensat af to eller flere materialer, som tilsammen har stærkere egenskaber end hver for sig.
  • Biokompositter består biologiske ingredienser, fx hørfibre, kork, majs og sojabønner, der kan blive til miljøvenlige alternativer til glasfiber og aluminium.
  • Partnere: EENTILEEN (projektejer) med AB Clausen A/S som strategisk Ingeniørrådgiver, GXN, NCC, Deloitte & Teknologisk Institut

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig

AB Clausen A/S har siden 2010 fungeret som hovedentreprenøren EETILEENs strategisk ingeniørpartner i udviklingen af det unikke og innovative koncept, bestående af miljørigtige kassetter der anvendes som bygge-klodser. Senest har EENTILEEN i samarbejde med Dissing og Weitling, Move Arkitektur og Wissenberg Ingeniører vundet byggeriet på 3500 m2 i Kolding med Lejerbo som bygherre.