Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Det Biologiske Hus

ProjektDet biologiske hus
AdresseByggecentrum, 5500 Middelfart
BygherreMiljøministeriet
Byggesum4.000.000 DKK
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2016
TR / URTotalrådgiver 3xN med AB Clausen som underrådgiver på ingeniør

Det Biologiske Hus

Det Biologiske Hus – en ny bæredygtig hustypologi, der introducerer en cirkulær løsningsmodel for fremtidens ressourceforbrug og kredsløb i Danmark. Huset er fremtidens svar på det ultimativt bæredygtige og moderne hus, bygget udelukkende af overskudsprodukter fra landbrugsindustrien.

  • Støttet af Miljøministeriets pulje for Økologisk Byggeri med 4,0 millioner kroner.
  • Alle materialer baseres på 100 procent biologiske restprodukter fra dansk landbrug og fødevarer med fokus på grøn vækst og sundt indeklima.
  • Et komposit er et materiale der er sammensat af to eller flere materialer, som tilsammen har stærkere egenskaber end hver for sig.
  • Biokompositter består biologiske ingredienser, fx hørfibre, kork, majs og sojabønner, der kan blive til miljøvenlige alternativer til glasfiber og aluminium.
  • Partnere: EENTILEEN (projektejer) med AB Clausen A/S som strategisk Ingeniørrådgiver, GXN, NCC, Deloitte & Teknologisk Institut

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig

AB Clausen A/S har siden 2010 fungeret som hovedentreprenøren EETILEENs strategisk ingeniørpartner i udviklingen af det unikke og innovative koncept, bestående af miljørigtige kassetter der anvendes som bygge-klodser. Senest har EENTILEEN i samarbejde med Dissing og Weitling, Move Arkitektur og Wissenberg Ingeniører vundet byggeriet på 3500 m2 i Kolding med Lejerbo som bygherre.