Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Copenhagen Plant Science Center

Stålkonstruktioner til fastgørelse af facadeelementer

ProjektCopenhagen Plant Science Center
AdresseBülowsvej 21, 1730 Frederiksberg C
BygherreBygningsstyrelsen, Københavns Universitet
Byggesum210.000.000 DKK
RådgivningKonstruktionsrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
Dato2013 - 2016
År2014
Areal7285 m2
TR / URLundgaard & Tranberg Arkitektfirma A/S løftede rollen som totalrådgiver med EKJ Rådgivende Ingeniører A/S på ingeniørfagene

Projektets karakter

Copenhagen Plant Science Center omhandler en helhedsplan for udbygning af Københavns Universitet Science på Frederiksberg – den tidligere Landbohøjskole – med nye faciliteter for Det Biovidenskabelige Fakultet til undervisning og forskning indenfor avanceret plantevidenskab.

Helhedsplanen anviser en etapevis udbygning som 4 fritliggende glasvolumener i vekslende højder, der hver især knyttes til den lange, eksisterende 7-tages betonbygning med smalle mellembygninger.

Udbygningen bringer det samlede, ganske betragtelige bygningskompleks i balance med de omgivende bygninger og byrum, åbner anlægget og trækker byen med ind i campusområdet i en inviterende gestus. Projektet blev udarbejdet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter som totalrådgiver med EKJ Rådgivende Ingeniører A/S på ingeniørfagene.

AB Clausens rolle

AB Clausen blev af en underentreprenører rekvireret til at projektere stålkonstruktioner til fastgørelse af facadeelementer på hovedbygningen og mellembygningen. Facadeelementer er udført i stål og træ, som fastgøres på betonkonstruktioner ved stålbeslag.

For at sikre de optimale løsninger og materialemængder blev der dimensioneringen udført ved 3D-modellering i FEM-Designprogrammet StruSoft. AB Clausen leverede al den nødvendige statiske dokumentation og tegningsmateriale til entreprenørens udførsel af arbejdet.