Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Brøndby Nord

Konstruktionsprojekt til tagkonstruktion i Boligselskabet Brøndby Nord, almene boliger

ProjektBrøndby Nord
AdresseBrøndby Nord Vej, Afdeling 604, 2605 Brøndby
BygherreBrøndby Boligselskab
ByggesumFortrolig
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
År2016
TR / URGaihede A/S løftede rollen som totalrådgiver med AB Clausen som underrådgiver på konstruktioner

Projektets karakter

Brøndby Nord, afdelingen 604 er opført i 1965-1968. Den består af 801 boliger fordelt på 2 højhuse i 15 etager, samt 8 lavhuse i 4 etager.

AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører har i to omgange udført konstruktionsrådgivning til Brøndby Nords afdeling 604 med 3T Byggeentreprise A/S som hovedentreprenør.

I første del har AB Clausen A/S fungeret som konstruktionsingeniør for Gaihede A/S, hvor Brøndby Boligselskab skulle have etableret markiser på henholdsvis højhuse på 15 etager (ekskl. kælder) samt lavhuse på 4 etager (ekskl. kælder).

Markiserne på højhusene skulle fastgøres på betonvæggene omkring eksisterende altan, således at belastningerne kunne optages af disse frem for altankonstruktionerne. På lavhusene blev disse etableret på underkanten altanerne, da disse var opbygget af betondæk på. Alle fastgørelse og påvirkede konstruktioner blev eftervist.

I anden del af arbejde var dele af entreprisen udbudt således, at 3T Byggeentreprise skulle sørge for statiske beregninger ved opsætning af stilladser og afdækning af taget under renoveringen. Dimensionering af denne del af arbejdet var yderst relevant, da der i 15 etagers højde er store vindpåvirkninger på stilladserne.

604-0-630t4541c34fm435xe15989f1

Vil du vide mere om AB Clausens rolle?

Download referencen