Åbenrå 14

DOWNLOAD REFERENCE

Projektnavn

Åbenrå 14

adresse

Åbenrå 14, 1124 København K

Bygherre

Privat

Rådgivning

Konstruktioner

Entrepriseform

Hovedentreprise

ÅR

2019

Areal i m2

285 m2

TR / UR

Konstruktionsrådgivning i forbindelse med fjernelse af bærende og stabiliserende konstruktioner på flere etager.

Projektets karakter

Åbenrå 14 er en ældre 5-etagers bindingsværksejendom fra 1734. Bygningen består af kun tre fag og blev opført for Anna Cathrina Rafn i 1765. Huset står som dengang med kælder samt fire etager. Ejendommen blev i 2014 opkøbt af privat bygherre, som skulle totalrenovere ejendommen.

AB Clausens rolle

AB Clausen Rådgivende Ingeniører udførte konstruktionsrådgivning i forbindelse med fjernelse af bærende og stabiliserende konstruktioner i flere etager. Lav loftshøjde og begrænsede stabiliserende konstruktioner medførte øget behov for minimale konstruktionerne, som kunne skjules bedst muligt.

Hertil blev der projekteret stålkonstruktioner, som fungerede både bærende og stabiliserende, som kunne gemmes ved også at anvende eksisterende trækonstruktioner i disse løsninger.

Ved anvendelse af eksisterende konstruktioner sammen med nye kunne de nye ligeledes til dels ”gemmes”, så disse var mindst muligt synlige. Konstruktionerne blev ligeledes udarbejdet med øje for de ekstra sætningsrisici der er ved renovering af så gamle ejendomme.