Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Textilskolen

Til- og ombygning af Textilskolen i Holte

ProjektTextilskolen
AdresseDe Conincks Vej 20, 2840 Holte
BygherreTextilskolen
Byggesum2.200.000 DKK
RådgivningTotalrådgivning
EntrepriseformHovedentreprise
Dato2016
Areal100 m2
TR / URFront Arkitekter ApS løftede opgaven som totalrådgiver med AB Clausen som underrådgiver på konstruktioner

Front Arkitekter vandt i efteråret en konkurrence omhandlende Textilskolen i Holte. Projektet omfatter renovering af de eksisterende arealer samt tilbygning af nye arealer. Arkitektprojektet omfatter – udover den flotte tilbygning med alternative facadeudsmykninger – ændringer i anvendelse af de eksisterende lokaler.

Projektbeskrivelse samt billedemateriale: Front Arkitekter

Projektbeskrivelse samt billedemateriale: Front Arkitekter

Tilbygningen er placeret i forlængelse af det gamle bindingsværkshus, ud til en stejl skråning, og en flot udsigt mod Vejlesø og den omliggende skov. De tjæremalede facadebrædder taler sammen med det sorte bindingsværk. Store vinduespartier mod syd og vest lukker solen ind i rummet, filtreret gennem den tætte vegetation som omgiver huset. Tilbygningen fungerer hovedsageligt som en udvidelse af kantineområdet, men bruges også til forelæsninger, udstillinger og gruppearbejde. På taget har skoleforstanderen fået en af Holtes mest fornemme terrasser. Derudover er køkken og serveringsområde i eksisterende bygning er blevet ombygget og fornyet.

AB Clausens rolle

AB Clausen blev rekvireret til at projektere konstruktionerne til projektet. Projektet var spændende konstruktionsmæssigt, da der blev projekteret i et bredt spektrum af materialer på relativt lidt plads for at arkitekturen kunne realiseres. Der blev projekteret indspændte stålrammer, bærende limtræ- og kertobjælker, bærende stålkonstruktioner samt betonfunderinger og betontrin/-konsoller i sammenbygningen.

Selve forløbet var et positivt samarbejdsforløb med fokus på at overholde økonomi og tidsplan. For at opnå dette og for at undgå omprojektering, så blev AB Clausen involveret helt fra starten i indledende projekteringsmøde, hvor konstruktionsønsker blev fremlagt. Hertil overslagsdimensionerede AB Clausen disse ønsker til konstruktionsforslag, hvortil Front kunne indtegne disse i sit hovedprojekt, som AB Clausen færdigdimensionerede.

Reference

Front Arkitekter ApS, Rune Ulrick Madsen, tlf.: +45 3366 8822, mail: rum@frontark.dk Textilskolen, Andrea Lehmann Sivertsen, +45 4542 5915, mail: info@textilskolen.dk

Vil du vide mere om AB Clausens rolle?

Download referencen

530592031