AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

18 meter lysmast

18 meter lysmast

Projekt:                     18 meter lysmast
Årstal:                       2015
Entreprenør:           Dansk Stålfundering ApS
Entrepriseform:     Totalentreprise
Rådgivning:            Projekterings af stålfundering
Byggesum:              Ukendt

Stålfundering til 18 meter høj belysningsmast

AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S er fast ingeniørsamarbejdspartner for Dansk Stålfundering ApS, hvortil vi har medudviklet mange typer for stålfundering i form af skruepæle og vingefundamenter, som kan fungere, som bærende konstruktion til et bredt spektrum af ovenliggende konstruktioner. Til nærværende projekt har AB Clausen projekteret stålfundering
i form af specialudviklede vingefundamenter til 18 meter høj belysningsmast. Den høje konstruktion medfører store vindbelastninger på vingefundamenter, som skal specialdesignes til de aktuelle forhold. Vingefundamenter leveres fra Terrawing. AB Clausen har været med til at udvikle beregningsmoduler til TerraWing til deres produkter, som gør det muligt at udforme fundamenterne som nødvendigt i forhold til aktuelle belastnings- og jordbundsforhold.

Med vingefundamenter kan man på én dag få etableret et fundament frem for de to uger, det ellers normalt vil tage at etablere et betonfundament. Vingefundamenterne kan etablereres uden omfattende udgravning og dermed uden bortskaffelse af jord. Dertil kommer, at skruepælene installeres uden skadelige vibrationer for de omkringliggende bygningskonstruktioner.

Hent reference som pdf her.

 

Tilbage til referencer

Tilbage til forside