AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Taglejlighed

Taglejlighed

Har du brug for ingeniørrådgivning i forbindelse med etablering af ny taglejlighed? Så kan AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S hjælpe dig. Her på siden kan du læse mere om vores rådgivning i forbindelse med taglejligheder.

Etablering af taglejligheder

Etablering af beboelse i et eksisterende loftsrum kan være en stor fordel. Etablering af tagbolig kan udføres for både udvidelse af eksisterende lejligheder eller etablering af nye boligenheder. Ved etablering af ekstra lejligheder, vil der komme flere beboere, og dermed vil der være flere, der betaler til fællesudgifterne i ejendommen.

Etablering af taglejligheder kræver oftest et indgreb i den eksisterende tagkonstruktion. Det kan fx være, at der foreligger et ønske om, at der laves kviste i lejligheden, så der er fuld ståhøjde i en større del af lejligheden. Det kan også være, at hele tagkonstruktionen bør ændres, for bedst muligt at udnytte det eksisterende loft til beboelse. Derfor vil det være mest fordelagtigt at inddrage et loftsrum til beboelse, hvis taget alligevel skal udskiftes.

Beregninger til taglejligheder

Når der regnes på etablering af taglejligheder, er det vigtigt at redegøre for, om ejendommen kan optage den øgede last fra de nye lejligheder på øverste etage, samt hvordan tagetagen stabiliseres. Brandkrav, bebyggelsesprocent, isolering samt lydisolering er ligeledes vigtige punkter i projektet for at opnå en byggetilladelse. Skal der etableres et nyt tag, er det desuden nødvendigt med spærberegninger. Du kan læse mere om dimensionering af spær her.

Hos AB Clausen kan vi hjælpe dig med alle ingeniørydelser i forbindelse med inddragelse af uudnyttet loftsrum til lejligheder. AB Clausens projekt opdeles typisk i forundersøgelse samt detaljeret projekt. Du kan læse mere om et typisk forløb fra henvendelse til færdigt produkt her, eller du kan kontakte os for flere detaljer her.

Når dit taglejlighedsprojekt er færdigt, tilbyder vi i AB Clausen også at udføre tilsyn på dit byggeprojekt. På den måde kan du sikre dig, at alt er lavet ordentlig og efter beregningerne og tegningerne.

Vil du vide mere om etablering af ny taglejlighed?

Har du yderligere spørgsmål til etablering af en ny taglejlighed eller til andre af vores mange ydelser, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Så vil vi gøre et godt forsøg på at besvare alle dine spørgsmål. Du kan til hver en tid kontakte os på mail@abclausen.dk eller telefon 3030 8080.

AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S udregner statiske beregninger over hele landet. Vi er 100% konstruktionsorienterede, og med os får du et stærkt team bestående af konstruktionsingeniører med kernekompetence inden for bærende konstruktioner. Vi fungerer som uvildige rådgivere og er blandt kunder og samarbejdspartnere kendt for vores høje kvalitetsbevidsthed.

 

Tilbage til forside