Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Praktikanter booster vækstvirksomhed

Praktikanter booster vækstvirksomhed

.
.
Steen_Uno24. maj 2016
.
Af Steen Uno
Tlf. 3030 8080

.
17 ud af 20 ingeniørpraktikanter er siden 2011 efter endt praktikforløb vendt tilbage til studiejob – og heraf flere siden også til fast fuldtidsstilling – hos den unge københavnske vækstvirksomhed AB Clausen, der i juni fylder 10 år. 

.
En gensyns- og ansættelsesrate på hele 85 procent er resultatet af en fokuseret og målrettet satsning på skræddersyede praktikforløb hos det rådgivende danske ingeniørfirma AB Clausen A/S i Rødovre.

Siden virksomheden i 2011 for alvor satte system og skub i sine kompetente uddannelsestilbud til fremtidens unge ingeniører, er knap ni ud af 10 praktikanter returneret til i første omgang studiejob og i flere tilfælde siden – som færdiguddannede bygningsingeniører – også til faste fuldtidsstillinger.

“Vi har fundet ind i en uhyre konstruktiv uddannelsesrytme takket være vores inten-siverede fokus på de styrker, som vores praktikanter fra DTUs bygningsingeniør-uddannelse, KEAs bygningskonstruktør-linje m. fl. booster vores virksomhed med.

Vores vellykkede gensyns- og rekrutteringsrate på 85 procent bevidner, hvor stor be-tydning vores ambitiøse praktikanter har haft og har for vores markante vækst,” siger Jesper Pedersen, afdelingschef og daglig praktikvejleder hos AB Clausen A/S.


Høj læringskvalitet

Hvert halve år ansætter den københavnske vækstvirksomhed to til tre nye ingeniør-praktikanter med interesse og kreativt øje for bygningskonstruktioner.

Og Jesper Pedersen vil ikke udelukke, at det ekspanderende firma i fortsættelsen vil blive i stand til at engagere endnu flere vordende ingeniører.
. .

Praktikant.2

“Vi er rævestolte over at bidrage at uddanne dygtige bygnings-ingeniører i en tid, hvor det danske samfund skriger på deres knowhow,” siger afdelingsleder Jesper Pedersen (foto, midt).

.
“Vores praktikanter spiller betydelige strategiske roller i vores privatafdeling, hvor de først som sidst bidrager til at øge antallet af leverancetimer.

Vi lægger os stramt i selen for at strikke nogle rigtige gode uddannelsesforløb med virkelig høj, individuel læringskvalitet.

Desuden indgår vores dygtige praktikanter som et meget vigtigt og synligt led i AB Clausens overordnede CSR-profil.

Vi er da rævestolte over at kunne være med til at uddanne kompetente bygnings-ingeniører i en tid, hvor det danske samfund skriger efter deres knowhow og arbejds-kraft,” pointerer Jesper Pedersen.


Uvurderlig indsigt

AB Clausens unge fremtidige diplomingeniører værdsætter og roser i særdeleshed, at de straks fra dag 1 kastes ud i rigtige udfordringer og opgaver i den travle Rødovre-virksomhed.

Camilla Mikkelsen er forhenværende praktikant, står nu foran sit afsluttende år på DTUs bygningsdesign-linje, men vil som ansat studiemedarbejder forsøge at holde sin stol varm hos vækstvirksomheden.
.

Praktikant.3bb

“Jeg ser praktikforløbet som helt essentielt for min fremtidige erhvervskarriere,” siger studiemedarbejder Camilla Mikkelsen.

.
“Jeg har jo valgt at blive diplomingeniør i bygningsdesign netop på grund af praktik-forløbet, som jeg vurderer som essentielt for min erhvervskarriere forude.

I den henseende tror jeg ikke, at jeg kunne have fundet et bedre praktik- og indlæ-ringssted end AB Clausen, hvor jeg virkelig har fået et effektivt overblik over og uvur-derlig praktisk indsigt i mit fremtidige fag,” siger Camilla Mikkelsen.


Tæt vidensdeling

Kollegaen Peter Yndal erklærer sig helt på linje med hendes evaluering af et yderst vel-lykket praktikforløb.

Han afslutter til december sin uddannelse som bygningsingeniør fra DTU, men er allerede nu blevet tilbudt fast fuldtidsstilling hos AB Clausen A/S.
.

Praktikant.3b

Ingeniørstuderende Peter Yndal har allerede et halvt år før sin eksamen på DTU fået tilbudt fast stilling hos AB Clausen.

.
“Personlig har jeg sat stor pris på AB Clausens åbne arbejdsmiljø med mulighederne for at samarbejde og vidensdele tæt med virksomhedens mange erfarne ingeniører.

Det har været lærerigt at finde ud af, hvad jeg kan tage med mig fra forelæsningslokalerne og ud i den ´virkelige´ verden.”  •

.
.
Tilbage til nyheder