Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
  • Vi vil være de bedste til konstruktioner

  • Viden er vejen til den bedste rådgivning

AB Clausen Academy

Viden er vejen til den bedste rådgivning

Det er bedre at uddanne medarbejderne og risikere at de rejser, end at lade være med at uddanne dem og så risikere, at de bliver.

AB Clausen Academy er initiativet, der tilbyder AB Clausens ansatte at opnå yderligere faglige og personlige kompetencer i form af bl.a. sparring og vidensdeling. Akademiet er således AB Clausens interne efteruddannelse, der hver måned tilbyder de ansatte flere kompetence-opbyggende oplæg, der skal sikre, at den enkelte medarbejder har den nyeste viden og de fornødne kompetencer.

Det er AB Clausens vision at være bedst til konstruktioner

Effektiviserer processer og højner kvaliteten

“Vi lever i en dynamisk verden, hvor alting skal ske med øjeblikkelig virkning og ofte med det enkelte individ under et tidspres. Med dette akademi ønsker vi at give medarbejderne værktøjerne til at håndtere dagligdagens udfordringer. Det er ikke blot målet at tilføre den nyeste viden, men også at bidrage til at den enkelte medarbejder trives og har de nødvendige forudsætninger for at yde kunderne den bedst mulige ingeniørrådgivning”:

Burak Demirci, afdelingsleder og ansvarshavende for AB Clausen Academy.

Burak
acADEMOS633X340

Viden er vejen til den bedste rådgivning

Inspirationen bag AB Clausen Academy

Selve akademibegrebet tager sit udspring i oldtidens Grækenland og er opkaldt efter Akademos, en helt fra den græske mytologi, som ifølge myten reddede Athen fra ødelæggelse. Nordvest for Athen lå i oldtiden en hellig olivenlund, som var opkaldt efter helten, Akademos, og det var her, at den berømte filosof, Platon, samlede en gruppe unge disciple fra den athenske overklasse og grundlagde verdens første akademi. Det oprindelige formål med akademiet var at blive klogere på verden og tilværelsen gennem tanke og tale. På mange måder anses dette antikke akademi at være Vestens første videnskabelige institution. Med andre ord er meget af den vestlige verdens filosofi grundlagt på Akademos – i akademiet.

Emner og form af Academy-arrangementer

Akademiet i praksis

AB Clausen Academy er en dynamisk størrelse med faste elementer, som der blandet andet bruges som en del af Onboarding af nye kollegaer. Men AB Clausen Academy indeholder også fleksibilitet hvis
enkeltprojekter påkræver det, eller hvis vi igennem eks. netværk eller LinkedIn gøres opmærksom på nye produkter og services .. så rydder vi kalenderen for de relevante kollegaer og afholder arrangement. Overordnede temaer for Academy arrangementer er:

  • Konstruktionsingeniørfaglighed
  • Projektledelse
  • Ledelse
  • Samarbejdsrelationer

Overordnede form af arrangementer er oftest i) Interne arrangementer på egen adresse, ii) Eksternt indlæg på egen adresse, iii) Besøg på byggeplads og gennemgang enten ved kollega eller samarbejdspartner, iv) Besøg hos samarbejdspartner, det være sig leverandørs produktionsanlæg, universitet, forskningsinstitution, entreprenør, bygherre, arkitekt eller rådgivende ingeniør som vi samarbejder tæt med (oftest teknik-rådgivere), v) deltagelse i netværks-arrangementer (eks. hos DSBY, Byens Netværk, Lean Construction DK, Dansk Stålinstitut m. flere), vi) deltagelse i kurser (eks. igennem FRI, DI, advokathuse m. flere).

Viden er vejen til den bedste rådgivning

AB Clausen samarbejder med DTU

AB Clausen indgår i et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og ønsker at bidrage til udviklingen af de næste mange års generation af konstruktionsingeniører. I samarbejde med DTU – Technical University of Denmark har AB Clausen fungeret som konstruktionsvejledere på i alt fire diplomafgangsprojekter, som alle er afsluttet med flotte karakterer. AB Clausen siger tillykke til de nyuddannede bygningsingeniører og ser frem til fortsat at være med til at uddanne Danmarks bedste ingeniører.