AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Nedrivning af stabiliserende væg

Nedrivning af stabiliserende væg

Står du og skal have lavet en åbning i en væg eller have revet hele væggen ned, så er det vigtigt, at du ved, hvilken vægtype du har med at gøre. Er din væg fx stabiliserende, kan du ikke bare fjerne den uden videre. Nedrivning af stabiliserende væg kræver særlige beregninger. Her på siden kan du læse mere om stabilisende vægge, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvad er en stabiliserende væg?

En stabiliserende væg afstiver dit hus og modstår samtidig vindtrykket. En stabiliserende væg kan både være en ydervæg og indervæg, og den indvendige stabiliserende væg står typisk vinkelret på ydervæggen. En tommelfingerregel er, at en bærende væg er stabiliserende, hvorimod en stabiliserende væg ikke nødvendigvis er bærende.

Skal der bruges beregninger ved nedrivning af stabiliserende væg?

I AB Clausen A/S kan vi typisk vurdere, om en væg er stabiliserende ud fra ejendomstegningerne. Er væggen stabiliserende, kræver det en stabilitetsberegning, før du kan fjerne væggen eller lave en åbning i den. En stabilitetsberegning viser, hvor meget af væggen du kan fjerne, uden at du risikerer skader på bygningen.

Hvor lang tid tager stabilitetsberegninger?

Skal du bruge en stabilitetsberegning for et parcelhus, så kan du forvente, at det typisk tager ca. 6 timer for vores rådgivende ingeniør at udarbejde. Når vi i AB Clausen Rådgivende Ingeniører har udarbejdet stabilitetsberegningen, kan vi komme med løsninger for, hvordan den stabiliserende væg fjernes, selvom væggen er stabiliserende og nødvendig for at opretholde ejendommens stabilitet.

I AB Clausen har vi tegnet en professionel rådgiveransvarsforsikring hos TRYG, som dækker vores projekter.

Vil du vide mere om nedrivning af stabiliserende væg?

Du er altid velkommen til at tage kontakt til os vedrørende nedrivning af stabiliserende væg eller en vores andre ydelser. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål via mail eller telefon.

 

Tilbage til Nedrivning af væg

Læs om Nedrivning af bærende væg

Læs om Nedrivning af bindingsværk