AB Clausen A/S Rådgivende Ingeniører A/S

Bedst til konstruktioner

Nedrivning af bærende væg

Nedrivning af bærende væg

Ønsker du at fjerne en bærende væg, så kontakt AB Clausen. Vi er specialister i bærende vægge og er altid klar på at hjælpe dig.

Skal du have revet en bærende væg ned, skal der både udføres beregninger og tegninger forud for nedrivning. Når du fjerner en bærende væg, skal du altid lave en ny konstruktion, som kan bære i stedet for væggen. Der skal altid monteres en bærende bjælke som erstatning for den bærende væg. Bjælken er som udgangspunkt af stål. Såfremt der er tale om et mindre laster på væggen, kan der anvendes træbjælker. Bjælken skal understøttes på hver side. Understøtningen kaldes vederlag, og vederlaget skal også undersøges.

Mens den bærende væg rives ned, skal der opsættes en midlertidig afstivning. Projekt for den midlertidige afstivning for nedrivning af bærende væg kan købes – dog er det ikke altid, det er nødvendigt, idet entreprenøren typisk har beregninger for dette. Det vil fremgå af vores tilbud, om den midlertidige afstivning er inkluderet eller ej.

Er der brandkrav ved nedrivning af bærende væg?

I AB Clausen Rådgivende Ingeniører regner vi på, om vi kan understøtte bjælken på murværk, eller om der skal monteres en stålsøjle. Vi tegner alle disse detaljer op, som håndværkerne kan arbejde ud fra. Stålbjælker skal altid brandisoleres. Der er hertil forskellige brandkrav. Nederst i etageejendommen er kravet højest. Der findes adskillige produkter, som fungerer som brandbeskyttelse. Vi giver altid 3 forslag og såfremt entreprenøren har andre forslag, kan vi tage en dialog om det.

Er der forskel på åbning i og nedrivning af bærende væg?

Skal du bare have lavet en åbning i en bærende væg, gælder det samme, som hvis du vil fjerne bærende væg. At lave en åbning i en bærende væg kræver en ståldrager eller lignende hen over åbningen. Her er det vigtigt med statiske beregninger på, hvilken størrelse samt hvilke dimensioner en sådan overligger skal have. Der skal lægges en overligger ind for at bære det, der befinder sig over døren. Vi skal sikre os, at væggen stadig kan fungere som stabiliserende væg, selvom der bliver lavet en åbning i den.

Skal der en rådgiver ind over nedrivning af bærende væg?

Når du fjerner en bærende væg, kan en rådgiver spare dig penge i materialer, eftersom en rådgiver ikke angiver en overdimensioneret bjælke. Derfor bør du altid kontakte en rådgivende ingeniør.

AB Clausen A/S råder over ingeniører, der har stor erfaring med disse typer af opgaver. Vi laver både ingeniørberegninger, samt tegninger af den nye konstruktion. Dimensioneringsprocessen er systematiseret, hvilket betyder, at vi kan udarbejde statisk dokumentation, samt arbejdstegninger i høj kvalitet på kortere tid og således til en lav pris. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige for nedrivning af væg. Skal du fjerne en stabiliserende væg, skal du også bruge beregninger. Kun hvis det drejer sig om skillevægge, kan du fjerne uden beregninger.

Vil du vide mere om nedrivning af bærende væg?

AB Clausen kan hjælpe dig, hvad enten du ønsker at rive en bærende væg ned eller fjerne stabiliserende væg. Du er velkommen til at kontakte os på mail@abclausen.dk eller på telefon 3030 8080.

Vi har tegnet en professionel rådgiveransvarsforsikring hos TRYG, som dækker vores projekter.

 

Tilbage til Nedrivning af væg

Læs om Nedrivning af stabiliserende væg

Læs om Nedrivning af bindingsværk