Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

AB Clausen etablerer sig i Letland

AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører har en formuleret vision om at være byggebranchens foretrukne samarbejdspartner på bærende konstruktioner og med ansættelsen af erfarne kompetenceprofiler og en medarbejderstab på 42 er virksomheden godt på vej. Nu etablerer virksomheden sig i Letland under navnet AB Clausen Latvia SIA

AB Clausen Latvia SIA

AB Clausen Latvia har kørt på pilotniveau i knap 2 år og er således allerede i drift, men indvies nu officielt. Administrerende direktør Ammar Al-Temimi uddyber motivet bag internationaliseringen:  ”Det er en styrkelse af vores forretning, at AB Clausen nu har aktiviteter i Letland. De Baltiske lander er i stor udvikling, bl.a. understøttet af det faktum at bygge- og anlægsbranchen rykker på sig. Vi har oplevet en øget efterspørgsel på vores rådgivningsydelser i blandt andet Letland på baggrund af danske leverandører og arkitekters aktiviteter i området. Jeg har store forventninger til vores nye afdeling”, udtaler Ammar Al-Temimi.

AB Clausen Latvia har fysisk adresse i Riga og drives til daglig af Kontorleder og konstruktionsingeniør Arthurs Veiss samt to konstruktionsingeniører. Arthurs Veiss har +10 års erfaring som konstruktionsingeniør og tilknytning til Danmark, idet han skrev afgangsprojekt på ingeniørhøjskolen i København. Riga, med sine ca. 700.000 indbyggere er den største by i de Baltiske stater og har mange ting til fælles med København med sine mange arkitektoniske stilarter. Nævneværdigt er det, at Riga er den by i Europa, der kan bryste sig af at være Europas uofficielle hovedby inden for jugendstil eller, om vil, art nouveau-arkitektur og modsat mange tyske byer, hvor det industrielle boom førte massivt byggeri med sig, kom Rigas bygninger forholdsvis uskadt ud af 2. verdens krig[1].

De bedste hoveder inden for konstruktioner

Lokationen i Riga er udvalgt qua en nærhed til Rigas universitet og understøtter på den måde AB Clausens vision om at være frontløbere inden for udvikling og forskning på bærende konstruktioner. Byggebranchen bliver ofte klandret for, ikke at være innovative nok. AB Clausen søger hele tiden at optimere vores viden inden for feltet, hvorfor en umiddelbar nærhed til uddannelsesinstitutioner giver god mening for vores nye afdeling i Letland, forklarer Ammar Al-Temimi.

 

4

A proximity to research and development are essential

Kontorleder for AB Clausen Latvia, Arthurs Veiss uddyber: “We have a vision to deliver world class structural design to a competitive market price. To succeed in doing so, we need to continuously optimize our procedures and processes accordingly. A proximity to research and development are essential in reaching this goal.”

For at lykkes i vores mission om at være bedst til konstruktioner har vi brug for de klogeste hoveder

En vigtig årsag til at gå internationalt vægter således, at vi ønsker at komme bredere ud og dermed få adgang til en større population af konstruktionsingeniører, forklarer den administrerende direktør og fortætter: ”For at lykkes i vores mission om at være bedst til konstruktioner har vi brug for de klogeste hoveder. Disse findes ikke kun i Danmark men over hele verden. I AB Clausen kender vi ikke til grænser, vi laver konstruktioner og det gør sig gældende i hele verden. Vores forretningsmodel som specialister er universel og derfor relativ enkel at mobilisere/iværksætte andre steder i verden. Hvis vi vil indfri vores mission om at være bedst til konstruktioner, kræver det, at vi henter de bedste hoveder ind fra hele verden. Med AB Clausen Latvia er vi godt igang”.

13

Ingen ændringer i den danske afdeling

Fokus på det danske marked

Ammar Al-Temimi understreger, at etableringen af AB Clausen Latvia ikke vil have nogen indvirkning på den danske afdeling. ”Vi vil fortsat koncentrere os om vores danske afdeling og det danske marked som vores primære fokusområde. Vi bibeholder vores nuværende set-up og ser frem til hvad vores to afdelinger vil bibringe af synergi på den lange bane.

Spørgsmål til afdelingsleder i AB Clausen Latvia, Arthurs Veiss stiles til arv@abclausen.dk eller telefon +371 26837378. Spørgsmål til administrerende direktør Ammar Al-Temimi stiles til aht@abclausen.dk.

[1] Kilde: https://www.kristeligt-dagblad.dk/rejser/en-p%C3%A5-%C3%B8jet-i-riga