Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Håndværket i matematikken

Indlæg for 8. og 9. klasse på Hendriksholm Skole i Rødovre Kommune

I anledning af Matematikkens Dag på de danske folkeskoler, bidrog AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører med tømrer og konstruktionsingeniør, Peter Yndal ved at holde indlæg om hvordan hvor vigtigt gode matematikkundskaber er for den enkelte elev og for samfundet.

Matematik i en håndværksmæssig kontekst

Peter satte matematikken i en håndværksmæssig kontekst, og gennemgik oplægget til elevernes opgave med at tegne, regne og bygge et ét-plans 150 m2 hus i skala 1:50. Senere skal Peter igen besøge skolen og være censor / bedømme de færdige projekter. Da eleverne også lærer om FNs bæredygtighedsmål, fik de også kort indblik i hvor meget bygge- og anlægsbranchen fylder i denne kontekst.

Som arbejdsgiver ønsker vi, at vores medarbejdere bidrager konstruktivt til samfundet, og at vi, som virksomhed og som kollegaer, får lejlighed til at mærke, at det vi arbejder med giver mening. Derudover, som rådgivende ingeniør i bygge- og anlægsbranchen, så føler vi et ansvar for at reklamere for de håndværks- og ingeniørmæssige uddannelser. Danmark har brug for endnu flere kloge hoveder og hænder i bygge- og anlægsbranchen, og vi har alle en forpligtigelse for at gøre ungdommen opmærksom på vores branche.

Tak til Rødovre Kommune for at invitere os ind til at bidrage på dagen