Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fasangården vundet!

Fasangården vundet!

Vi glæder os over gode nyheder i konstruktionshuset på Valhøjs Alle i Rødovre! AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniører har vundet projekteringen af renoveringen af det historiske byggeri Fasangården i Frederiksberg Have. Fasangården finder du i hjertet af Frederiksberg Have, hvor huset ligger godt gemt bag en mindehøj og emmer af historie.

Et hus med prominente gæster

Fasangården blev opført i 1682 som bolig til fasanmesteren, der var ansat af kongen til at opdrætte fasaner. Fasaneriet blev siden nedlagt i 1785 efter fasanmesterens død, men hans enke fik lov til at blive boende og drive gæstgiveri. I 1798-1802 blev Frederiksberg Have forvandlet til et romantisk anlæg, og kronprins Frederiks sekretær, Peter Carl Jessen flyttede ind og fik bygningerne istandsat. Senere husede Fasangården den berømte digter Adam Oehlenschläger og da han ikke længere brugte Fasangården som sin sommerresidens blev stedet lejet ud til private fra 1851 og frem til i dag.

(Kilde: Prinssesserne på Fasangården, Berlingske)

D. 21. april åbnede Fasangården dørene for besøgende og stedet vil være åbent for publikum hen over sommeren, indtil renoveringen går i gang til efteråret og varer et års tid. »Huset skal sættes i stand og det er et større projekt. Vi vil skabe et traktørsted, hvor man kan slå sig ned i stuerne eller i haven og nyde et let måltid mad og lidt at drikke. Traktørstedet bliver ikke permanent, men blot i en periode,« fortæller chefkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen, Anne Meisner til Frederiksberg Bladet.

Vi er stolte af, sammen med Sørten Vadstrup, Ekolab og Krydsrum Arkitekter, at være udvalgt til at skabe et attraktivt miljø i det historiske hus.