Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
  • Bæredygtighed

    Bæredygtighed indgår som en fast del af AB Clausen interne kompetenceprogram, "AB Clausen Academy". Vi forsøger at guide samarbejdspartnere i retning af bæredygtighedstankegangen, hvor vi kan.

Bæredygtighed

Af respekt for fremtidige generationer...

AB Clausen forsøger at identificere de mest bæredygtige løsninger og materialer for det givne byggeri. Der tages udgangspunkt i de anerkendte DGNB-kriterier, men kan bruge andre af de anerkendte certificeringsordninger (LEED, BREEAM), hvis bygherre skulle ønske dette. Der arbejdes helt konkret på at:

  1. opstille virkemidler for bæredygtighed og bedømme dem ud fra bæredygtighedskriterierne
  2. Sammenligne forskellige volumenstudier for optimal miljømæssig og energimæssig effektivitet
  3. Sammenligne forskellige varianter af bygningsdele ud fra bl.a. totaløkonomi, livscyklusanalyse osv.
global-sustainability640

AB Clausen tager ansvar for vort samfund – lokalt, nationalt og globalt. Vi bærer et ansvar for den Jord som vi giver videre til de kommende generationer

Bæredygtigt byggeri – bæredygtig projektering

Opdatering af viden på området

AB Clausen følger med og deltager i arrangementer hos Foreningen for Rådgivende Ingeniører,
Bygherreforeningen, Byggeriets Samfundsansvar, Dansk Byggeri, Danish Green Building Council, BLOX:HUB samt Miljømærkning Danmark og Dansk Standard som vedrører emnet. Deslige forsøges kontinuert via AB Clausen Academy (virksomhedens on-boarding og kompetenceudviklingsprogram, og hvor ’Bæredygtig Projektering’ er del af programmet) og tætte samarbejder med samarbejdspartnere ifbm. konkrete projekter at følge med i udviklingen på området.

Som retningslinjer forsøger AB Clausen at læne sig op værktøjer og anbefalinger som fremgår af hjemmesiden for Byggeriets Samfundsansvar. En reminder til hvorfor at vi som projekterende skal tage området yderst seriøst, ses herunder.