Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Bæredygtig byfornyelse

Bæredygtig byfornyelse

Københavns Kommune og staten giver hvert år tilskud til forskellige former for byfornyelse – et byprojekt der går under navnet ”Bæredygtig byfornyelse”. Bæredygtig byfornyelse handler om at gøre de københavnske ejendommene både tidssvarende og fremtidssikrede, så de kan bidrage til forbedring af beboernes livskvalitet.
Tilskuddet fra kommunen går til renoveringsprojekter, der omfatter vinduer, nyt tag, nyt toilet og bad i lejligheden samt tiltag, der gør ejendommen mere energibesparende. Bæredygtig Byfornyelse prioriterer kvalitetsløsninger, der er socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtige.

Ønsket med byprojektet er, at alle københavnere skal have mulighed for at bo i en god lejlighed med ordentlige toilet- og badforhold samt centralvarme. Men der er også endnu større tanker bag projektet – Byfornyelsen skal nemlig resultere i, at København bliver verdens første CO2- neutrale hovedstad inden 2025. Når beboerne efter renoveringen bruger mindre el og varme på at opvarme deres boliger, produceres der mindre energi. Derfor er energirenoveringer af ældre ejendomme et af de bedste redskaber til at bringe København nærmere CO2- neutralitet.

Bæredygtig byfornyelse henvender sig primært til boligforeninger, og mange har allerede fået tilskud til renoveringsprojekter. En af de udvalgte ejendomme, der bl.a. har fået tilskud til byfornyelsesrenovering er andelsforeningen Liva Weel på Vesterbro – og her har AB Clausen haft en central rolle som ingeniørrådgiver på projektet.

AB Clausen en del af den bæredygtige byfornyelse

AB Clausen har levereret rådgivning ved renovering af konstruktioner, VVS og EL til andelsforeningen Liva Weel. Vi har stået for renovering af konstruktioner samt projekteringsledelse af resterende ingeniørfag igennem hele projekteringsprocessen. Det har været et omfattende men spændende renoveringsprojekt med renovering af konstruktioner, EL- og VVS-installationer med relevante energirenoveringer ved optimering af installationerne og efterisolering. Mere konkret er der er blevet renoveret tagkonstruktion med etablering af solceller og tagterrasser, renoveret VVS-installationer ved udskiftning af toiletter og faldstammer, ventilation, omfangsdræn og vandopsamling, renovering af elinstallationer samt efterisoleringer i tag- og kælderarealer.

A/B Liva Weel har altså gennemgået en gennemgribende renovering og er i dag en tidssvarende og bæredygtig ejendom, der for beboerne er med til at hæve livskvaliteten og for København er med til at nå målet om en CO2 neutral hovedstad.

For AB Clausen har det været et alsidigt og interessant projekt, hvor vi har gjort brug af vores mange kompetencer. Vi er stolte af resultatet og af at være en del af Københavns bæredygtige byfornyelse. Vi påtager os gerne mange flere af den slag opgaver.

 

Tilbage til forside