Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

AB Clausen prækvalificeret til renovering af historisk byggeri i Frederiksberg Have

Vi kan ikke få armene ned! AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S er blevet prækvalificeret til renoveringen af det historiske byggeri Fasangården i Frederiksberg Have. Du finder Fasangården midt i hjertet af Frederiksberg Have. Huset ligger godt gemt bag en mindehøj og emmer af historie

Et hus med prominente gæster 

Fasangården blev opført i 1682 som bolig til fasanmesteren, der var ansat af kongen til at opdrætte fasaner. Fasaneriet blev siden nedlagt i 1785 efter fasanmesterens død, men hans enke fik lov til at blive boende og drive gæstgiveri. I 1798-1802 blev Frederiksberg Have forvandlet til et romantisk anlæg, og kronprins Frederiks sekretær, Peter Carl Jessen flyttede ind og fik bygningerne istandsat. Senere husede Fasangården den berømte digter Adam Oehlenschläger og da han ikke længere brugte Fasangården som sin sommerresidens blev stedet lejet ud til private fra 1851 og frem til i dag.

(Kilde: Prinssesserne på Fasangården, Berlingske)

Renoveringen af Fasangården går i gang til efteråret og varer et års tid. »Huset skal sættes i stand og det er et større projekt. Vi vil skabe et traktørsted, hvor man kan slå sig ned i stuerne eller i haven og nyde et let måltid mad og lidt at drikke. Traktørstedet bliver ikke permanent, men blot i en periode,« fortæller chefkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen, Anne Meisner til Frederiksberg Bladet.

AB Clausen er blevet prækvalificeret sammen med Krydsrum Arkitekter. Ammar Al-Temimi, adm. direktør hos AB Clausen udtaler “Det er en fantastisk spændende opgave, og en flot, lang liste af virksomheder som vi er kommet ind foran!” Hos AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S deler vi vores begejstring over prækvalificeringen med Krydsrum Arkitekter og afventer vi afgørelsen med spænding.

Tilbage til nyheder