Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

AB Clausen +1 Jesper Wallaert

AB Clausen har fokus på udvikling af digitale løsninger som led i den overordnede ambition om at blive bedst til konstruktioner. Nu ansættes ny BIM Fagleder, Jesper Wallaert.

AB Clausen har en formuleret strategi om at være førende inden for brugen af digitale værktøjer. Det overordnede mål er, at højne effektiviteten og kvaliteten af byggeriet på tværs af de mange aktører og her spiller BIM – Building Information Modeling – en vital rolle. Administrerende direktør Ammar Al-Temimi uddyber: “3D og bygningsmodellering har de forgange år vundet større og større indpas og vi anser det som et afgørende konkurrenceparameter, at være førende i at anvende metoderne i praksis. Vi har derfor været på udkig efter en kompetence som kan være medvirkende til, at løfte AB Clausen til næste niveau på vores digitale rejse og det er derfor en stor glæde, at byde velkommen til Jesper Wallaert. – En af de bedste inden for sit felt”, siger Ammar Al-Temimi.

Jespers profil passer utrolig godt til AB Clausens målsætninger inden for digitalisering, idet han igennem projektering, primært af bærende konstruktioner, har haft stort fokus på brug samt implementering af digitale værktøjer, herunder metoder til optimering af workflows og processer, forklarer Ammar Al-Temimi. Denne vinkel har givet Jesper et godt digitalt fundament, som gør ham i stand til at håndtere mange digitale platforme, hvilket samtidig sikrer høj kvalitet og sammenhæng imellem bygningsmodellerne og øvrig dokumentation. Og det er præcis sådanne kompetencer vi har ledt efter i en BIM fagleder, slutter den administerende direktør.

Jesper Wallaert

Jesper Wallaert

Ny BIM fagleder

Jesper Wallaert startede i AB Clausen i juni måned og vil løfte rollen som BIM fagleder, hvor han blandt andet vil være ansvarlig for AB Clausens digitale udvikling og implementering af digitale design løsninger til optimering af processer og struktur på projekterne.

Jespers karriere tager afsæt i en professionel volleyball-karriere i Tyskland, hvor han efterfølgende har haft ansættelse som konstruktør hos først Balslev og siden Sweco, hvor Kompetencechef Nybyg Michael Panton Lind og Teknisk direktør Mads Nicolai Jensen har haft fornøjelsen af, at arbejdet sammen med ham. Senest har Jesper varetaget rollen som VDC-Specialist hos MT Højgaard. Det er med andre ord en erfaren og meget kompetent ressource AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører byder velkommen.

Teknisk direktør i AB Clausen, Mads Nicolai Jensen udtaler om ansættelsen af Jesper

Jesper kommer til os som en af de allerbedste i branchen

“Jesper kommer til os som en af de allerbedste i branchen indenfor BIM og VDC. Jesper vil naturligt tage den udviklingsmæssige dirigentstok på vores digitale side, herunder i forhold til Revit, modellering og programmering. Og med den iver og det gå-på-mod vores dygtige BIM team i forvejen har, kommer vi til at stå særdeles stærkt også på dette område”, udtaler Teknisk direktør Mads Nicolai Jensen og fortsætter: “Vores nye BIM fagleder Jesper, har en passion for udvikling og optimering af digitale værktøjer. Senest via Computationel Design værktøjer til design automatisering og metoder til at simulere virkningen af forskellige design-alternativer i forhold til specifikke krav og betingelser. – Det er en nysgerrighed og ikke mindst nogle kompetencer som AB Clausen ser meget frem til at drage nytte af”, slutter Mads Nicolai Jensen.

Digitalisering tilfører værdi til byggeriet

Hovedpersonen selv, Jesper Wallaert, ser frem til at højne kvaliteten i de bygningsmodeller som AB Clausen producerer. Der er en øget efterspørgsel på modeller af høj kvalitet, særligt fra entreprenørsiden, hvor modellerne kan tjene til at optimere på produktionen og dermed sikre en bedre proces igennem hele værdikæden. Jesper vil derfor have særligt fokus på øget struktur og forbedre interne såvel som eksterne samarbejdsprocesser ved at vælge samt egen-udvikle de rigtige digitale løsninger. “Vi kommer også til at sætte yderligere fokus på ny teknologi som VR samt 3D laser scan. Specielt på vores mange renoveringsprojekter kan vi få gavn af disse nye teknologier til bedre dokumentation, interne processer samt nye muligheder i den fremadrettede udvikling” udtaler AB Clausens nye BIM fagleder og fortsætter:

“AB Clausen er en fokuseret virksomhed i stor udvikling og har fokus på digitalisering som en central del af strategien. Af samme årsag var det ikke en svær beslutning af tage springet, da muligheden for en stilling som BIM fagleder åbnede sig”. “Jeg ser utrolig meget frem til at blive en del af AB Clausens rejse og være med til at udvikle og optimere på den digitale del af forretningen”, slutter Jesper Wallaert.

Tak for tilliden, Jesper. AB Clausen er glade for at have dig med ombord!

Har du spørgsmål til Jesper Wallaert kan han kontaktes via jwa@abclausen.dk eller via telefon +45 4290 5133.

Har du spørgsmål til Teknisk direktør Mads Nicolai Jensen kan han kontaktes via mnj@abclausen.dk eller via telefon +45 3030 8080.